"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kadın ne zaman güçlüdür?

Yasemin YAŞAR
28 Eylül 2019, Cumartesi
Günümüzde, özellikle modern (!) kadınların en çok şikâyet ettikleri meselelerden birisi de, eşlerinden çok çektikleri, yeterli şefkat ve merhameti görmedikleri, kendilerini himaye edemedikleridir.

İlginçtir ki bu sorunun sebebinin de, kadim kültür ve dinî inançlar olduğunu savunmaktadırlar. Üstelik çeşitli zındık komitelerinin telkinleriyle bozdukları fıtrî program ve rollerinin neticesinde yaşamış oldukları bu garabeti, mütedeyyin ve fıtrî programını bozmayan eşlerin daha çok yaşadığını düşünmektedirler.

Her şeyden önce şunu söylemek gerekir ki tesettürün aleyhinde ve onu bir esaret gibi değerlendiren anlayışa şunu ifade etmek gerekir. Gerçek bir tesettür, kadının, eşinden şefkat görmesini kolaylaştıran bir etkendir. Zira helâlini başka gözlerle paylaşan bir eşin himaye, merhamet, şefkat duyguları gelişmez.

Mütedeyyin bir kadında, erkek gibi güçlüyüm algısı yoktur. Onun en büyük sigortası çekingenliği, edebi ve hatta zayıflığıdır. “Ben kimseden çekinmem, istediğimi yaparım.” diyen bir kadın bu yalancı hürriyetin veya fıtrata zıt temayülün acı tokatlarını yiyecektir ve yemektedir.

Erkek gibi güçlü olmak ve serbest olmak yerine kadın gibi hassas olmanın hürriyetini tercih etmek daha akıllıca değil midir?

Erkekle güç savaşına giren kadın kaybetmektedir. Zira erkek gibi güçlü, dayanıklı olmaya çalışmak; erkeğin fıtrî vazifesi olan koruyup kollamak, himaye etmek duygularını deforme etmektedir. Kadın, gerçek hürriyetine erkek gibi güçlü olma iddiasından vazgeçtiği zaman kavuşabilecektir. Kadın hassas yaratılmıştır. Hassasiyetini inkâr etmediği ve kaybetmediği sürece de mutludur. 

5-6 yaşlarına kadar bebeğiyle oynayan, evcilik oyunlarını kendi fıtrî programına göre sergileyen kız çocukları, okul dönemiyle beraber birden bir Amazon savaşçılarına dönüştürülmektedir. Öyle bir savaşın ve rekabetin içine atılıyorlar ki bu çarkın içerisinde erkek ve kız fıtrat programları, rolleri bir bir öğütülmektedir. Zira böyle bir düzende kız erkek ayırt etmeden güçlü olan kazanır gibi gaddarane düsturlarla başarılı olmaya, rakiplerini geçmeye, makam mevki kazanmaya, erkeklerle göze göz, diş dişe mücadele etmeye programlanan kızlar o nazik, nazenin, hassas, kırılgan, lâtif, çekingen fıtrattan birden savaşçı bir kadına dönüşüvermektedir.

Böyle bir durumda erkek ise kendisine öğretilenleri ve fıtrat programını uygulayamaz olmuştur. Çünkü kimi, kimden, neyi, koruyacağı konusunda kafası karışmıştır. Çünkü karşısında kale gibi duran erkekleşmiş bir kadın durmaktadır. Kimseye ihtiyacı yoktur. Erkek tam fıtrî programını işletecek iken yani merhamet himayet ve muhabbetini gösterecek iken kadın adeta onun bütün silâhlarını elinden almıştır. Bu durumda da erkek, kendini güçlü hissettirecek, zayıf rolü yapan kadınlara yelken açacaktır.

Bu sefer şaşkınlaşma sırası kadındadır. Ben ne yaptım, nerede hata yaptım neden neden?… sorularını sorup duracaktır. Savaşmak yerine, korunup kollanmak, sarılıp sarmalanmak kadın ruhunun en ihtiyaç duyduğu duygudur.

Hasılı: Kadının en çok istediği şey eşinden şefkat görmektir. Erkekteki şefkat duygusunu ortaya çıkarmak ancak erkeğin duygusal doyum ve kendine ihtiyaç duyan bir kadını kanatları altına almakla gelişecektir.

Anneler kızlarını yetiştirirken güçlü ol, paranı kazan, kendini ezdirme vs… gibi öğütler verirken aslında kızlarına merhametsiz, sevgisiz, ilgisiz kal diyor olduklarını fark etmeleri gerekiyor. Zira evli bir kadının, bu en fıtrî ihtiyacının yerini ne ekonomik hürriyeti, ne makamı, ne savaşçı karakteri, ne de erkek gibi gücü doldurabilir.

Üstelik zayıflık eziklik demek de değildir. Zayıflık ve acizlik aslında kadını güçlü kılan çok önemli duygudur. Zira ezilmek aynı güce sahip olanlar arasındaki savaşta, yenilenin hissettiği bir duygudur. Oysa kadın da erkek de yaratılışta adeta bir yapbozun parçaları gibi, eksik ve zayıf taraflarıyla yaratılmış ve birbirlerinin bu noksanlıklarını tamamlamak üzere programlanmıştır.

Kadın zayıflığını, çekingenliğini, hassasiyetini gösterebildiği ölçüde ve eşini kendine musahhar edebildiği ölçüde güçlüdür. Gücü zayıflığında, sultanlığı acizliğindedir.

Okunma Sayısı: 6998
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • A. AYDIN

    28.9.2019 20:23:13

    Dinsiz felsefenin "HAK" ve "GÜÇ" kavramlarına getirdiği tanım ve ikisi arasında kurduğu bağlantı, hiç farkında olmadan Kur'an şakirdinin de kabulü oldu. Düşünceler, tercihler, kararlar... vahye göre değil, dinsiz felsefenin öğretisine göre şekilleniyor. Fıtrat bozuluyor. "Gayr-ı müslim mü'min" çoğalıyor. Ne acı ki, sanki domuz eti şerbetlenip servis ediliyor. İşte üstündeki şerbete veya yeşil sosa aldanmayıp "Biz bunu yemeyiz" diyecek böyle yazılar, böyle müslüman aydınlar lazım. Tebrikler!

  • Oğuz Yiğiter

    28.9.2019 09:47:08

    "Kadınlar yuvalarına dönmeliler" hakikatını, programlanan fıtratlarına dönmemeliler olarak anlaşılması olarak şerh eden, sathi nazarın ev hapsi olarak istismar ettiği yorumun sığlığına işaret eden güzel bir makale. 'Hürriyet-nisvan ifsad komiteleri'nin tahribatına karşı, bu kabil fıtratı konuşturan makalalere ihtiyaç şedit. Devamı için dua ve tebrikler...

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı