Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Yeni Asyadan Size

Teşekkürler



Bediüzzaman Said Nursî Hazretlerinin vefat yıldönümü vesilesiyle 23 Mart’ta hazırladığımız gazete ve o günün hatırasına verdiğimiz ek büyük ilgiyle karşılandı. “Biz Muhabbet Fedaileriyiz” adlı ilâvenin hediye olarak verildiği gazetede, ‘Çağın Mevlânâsı’ olan Üstad Hazretlerinin her zaman geçerli olmakla beraber, özellikle bu zamanda çok daha önem kazanan ve ihtiyaç duyulan güncel görüşleri aktarıldı. İman, sevgi, şefkat, birlik ve kardeşlik temaları üzerinde duruldu.

O gün, 9-10 kat fazlasına varan bir tiraj artışı yaşadık. Tiraj artışında Ankara 20 bin ek gazete ile başı çekerken, İstanbul 12 bin, Bursa 12 bin, Antalya ve İzmit 8 bin, Şanlıurfa 7 bin, İzmir 6 bin, Diyarbakır 3 bin, Bolu, Konya ve Eskişehir 2500, Isparta ve Alanya 2 bin, Kayseri ve Adana 1500, Gaziantep ve Cizre 1200, Batman ve Bandırma 1000’er gazete ile sıralandılar. Bu il ve ilçelerimizi, kendi imkânları ölçüsünde diğer bölgelerimiz takip etti. Şahsî olarak bu kampanyaya katılıp sayısı binleri bulan ilâve gazete satın alarak dağıtılmasını temin eden okuyucularımız da vardı.

Bediüzzaman’ı vefatının 47. yılında rahmetle anarken, bizi böyle bir günde ilgi, destek ve duâlarıyla yalnız bırakmayan temsilci ve okuyucularımıza teşekkür ediyor, az da olsa dağıtımda yaşanan aksamalar için özür diliyoruz.

***

Bediüzzaman Haftası

Bediüzzaman Haftası etkinlikleri bütün Türkiye’de heyecan fırtınası estirdi. Konusu ‘toplumsal barış için sevgi’ olarak belirlenen bu seneki faaliyetlerde konuşmacılar, sevgisizliğin tezahürü olarak ortaya çıkan şiddete, ihtilâflara, manevî bunalımlara, aile içi iletişimsizliğe Kur’ân’dan, Peygamber ahlâkından ve Risâle-i Nur’dan alıntılar yaparak çözümler sundular.

Bediüzzaman Said Nursî’nin vefat tarihini içine alan günlerde yoğunluk kazanan etkinliklerde konuşmacılar, Said Nursî’nin dile getirdiği “Muhabbet şu kâinatın bir sebeb-i vücududur,” “Biz muhabbet fedaileriyiz, husumete vaktimiz yoktur” gibi; derin, kapsamlı ve kucaklayıcı bir sevgi felsefesinin çarpıcı ve vurucu ifadesi olan sözlerinden yola çıkarak, sevgi ve şefkatin fert ve toplum hayatındaki tezahürleri ile ilgili mesajlarına da atıfta bulundular.

İstanbul ve Bursa’daki panellere Bediüzzaman Hazretlerinin hizmetinde bulunmuş talebelerinden Mustafa Sungur ve Mehmet Fırıncı da katılarak, yaşanan güzel sahnelere ayrı bir renk kattılar.

Risâle-i Nur Enstitüsünün evsahipliğinde gerçekleşen etkinliklerin hafta mânâsını pekiştirecek bir şekilde önümüzdeki yıllara da taşınması hedefleniyor.

***

Bizim Radyodan naklen yayın

104.4 frekansından yayın yapan Bizim Radyo, İstanbul ve Bursa panellerinden gerçekleştirdiği canlı yayınla bu seneki Bediüzzaman Haftasına önemli bir katkı sağladı. İnternet üzerinden, www.yeniasya.com.tr ve www.bizimradyo.com adreslerinden de bütün dünyaya aktarılan yayın, dinleyicilerce takdir ve ilgiyle karşılandı.

***

Yeni hediyemiz Rüya Tabirleri

Yola çıkış şiarı “Vatan sathını bir mektep yapmak” olan Yeni Asya’nın kültür hizmeti hız kesmeden sürüyor. Kampanyamızın son halkası Rüya Tabirleri. Eser, bir yönüyle önceki kampanyamızın hediyesi olan Rüya Ansiklopedisini tamamlayıcı bir fonksiyon üstleniyor.

Rüyanın fıtrî bir ihtiyaç, yoruma değen rüyaların ise Peygamber Efendimizin tabiriyle rüya-ı sadıka olduğu gerçeğinden hareketle hazırlanan eserin kupon neşrine 1 Nisan’da başlanacak.

Bu fırsatı kaçırmamanızı tavsiye ediyor ve kampanyalarımızdan dostlarınızı da haberdar etmenizi diliyoruz.

Bir not:

Bu kampanyamızla birlikte gazetemize abone olan okuyucularımız, bir önceki hediyemiz olan Rüya Ansiklopedisini de uygun bir bedelle edinebilirler. Bunun için abone ve satış temsilcimizle görüşmeniz yeterli olacaktır.

Hepinize hayırlı haftalar...

26.03.2007

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (19.03.2007) - Biz muhabbet fedaileriyiz

  (12.03.2007) - Hafta heyecanı

  (05.03.2007) - Muhabbet rüzgârı esecek

  (26.02.2007) - Sevincimiz paylaşıldı

  (19.02.2007) - 37 onurlu yıl

  (12.02.2007) - İnsan hakları ve Yeni Asya

  (05.02.2007) - İlkeli gazete

  (29.01.2007) - Kampanyada son hafta

  (22.01.2007) - Aydınlar konuşuyor

  (15.01.2007) - İşaratü’l-İ’câz: Örnek bir tefsir

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdurrahman ŞEN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Faruk ÇAKIR

  Gökçe OK

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hülya KARTAL

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Hüseyin YILMAZ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Metin KARABAŞOĞLU

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Murat ÇİFTKAYA

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Raşit YÜCEL

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet Bayri FİDAN

  Sami CEBECİ

  Sena DEMİR

  Serdar MURAT

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin Uçal ABDULLAH

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Zeynep GÜVENÇ

  Ümit ŞİMŞEK

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  Şaban DÖĞEN


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004