Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Yeni Asyadan Size

İnsan hakları ve Yeni Asya



Yeni Asya’nın ayırd edici vasıflarından birisi de, Kur’ân’da ‘kul hakkı’ olarak yüceltilen insan hak ve hürriyetlerini savunmasıdır. Hak ihlâllerinin her türüne, her zaman ve vasatta karşı çıkan Yeni Asya, bu uğurda büyük bedeller ödemesine rağmen ‘Hakkın gür sesi’ olmakta ve ‘hakkı tutup kaldırmakta’ kararlıdır. Gazeteciliği hakkı ve haklıyı savunmak olarak anlayan Yeni Asya’yı yakından takip edenler, onun bu özelliğini takdire şayan bir çaba olarak alkışlamaktadırlar.

İşte bazı STK’ların gözüyle Yeni Asya:

Hülya Şekerci:

ÖZGÜRDER Genel Başkanı

Yeni Asya gazetesinin yayın politikası düşünce ve inanç özgürlüğünden yana; vesayet rejimine, askerî darbelere ve resmî ideolojinin dogmalarına karşı bir çizgiyi ifade ediyor. Yayın süreci içinde genellikle eski TCK 163. ve 312. maddelerden, şimdilerde de 301’den yargılanan bir gazetenin ve gazete yazarlarının insan hakları ve hukukî sistemin normalleştirilmesi mücadelelerine ilgisiz kalması düşünülemez. Biz Yeni Asya’yı hep düşünce yasaklarının, keyfî yargılamanın, derin devlet dayatmalarının, başörtüsü ve İslâmî eğitim yasaklarının karşısında, hakları ve özgürlükleri savunan bir yayın etkinliği içinde gördük.

Av. Fatma Benli

AKDER Başkan Yardımcısı

Günümüzün en revaçtaki kavramları olan insan hakları ve hukuk, sözde kalmaması, fiilî olarak da uygulanması gereken kavramlar. İnsan hakları ve hukuk ihlâllerinin önlenmesi ise, ancak dördüncü kuvvet niteliğindeki basının ve sivil toplum kuruluşlarının görevlerini lâyıkı ile yerine getirmesiyle mümkün olabilir. Yeni Asya gazetesi de, sahip olduğu iyi niyet ve azim sayesinde, hukuk devleti ilkesinin yerine getirilmesi yolunda önemli bir işlev görüyor.

Mustafa Ercan

Mazlumder İstanbul Şube Başkanı

Yeni Asya tüm gazeteler içerisinde yaptığı haberler ile insan haklarına saygılı bir tutum benimsediği gibi, onu, özellikle insan hakları örgütlerinin görüş ve faaliyetlerinin yayılmasında üstün bir gayret içerisinde görüyorum. Yeni Asya bu anlamda sorumlu ve tutarlı yayın çizgisiyle her türlü takdir ve teşekkürü hak ediyor.

Av. Hüsnü Tuna:

Hukukçular Derneği Başkanı

Yeni Asya, gerek insan hakları ihâllerine ilişkin haberleri kamuoyuna taşıyarak, gerekse insan hakları içerikli makalelerle insan hakları ihlâllerinin giderilmesine katkıda bulunan bir yayın organıdır. Ayrıca Türkiye’deki yasadışı yapılanmalar veya hukuku zedeleyen resmî uygulamalara karşı vermiş bulunduğu tepkiler de insan hakları ve hukukun üstünlüğü açısından takdire şayan davranışlardır.

Av. Kadir Akbaş:

Demokrat Hukukçular Derneği 2. Başkanı

Herkesin sustuğu, doğruların gizlenmek istendiği dönemlerde Yeni Asya gerçeği ortaya koymaktan kaçınmamıştır. Yayınlanmaya başladığı günden bu güne ülkemizde demokratik değerlerin içtenlikle benimsenmesi, demokrasinin kurumsallaşması, hiçbir şartta meşruiyetten ayrılmaması, hukuk devleti ilkesinden taviz verilmemesi konusunda ilkeli bir yayın politikası izlenmiştir.

Yeni Asya, özellikle din ve vicdan özgürlüğü çerçevesinde yaşanan insan hakları ihlâllerine karşı daha hassas davranmakla birlikte, son yıllarda hemen her alandaki insan hakları ihlâllerini, mağduru, muhatabı kim olursa olsun ilkeli bir şekilde gündeme getirmekte ve karşı durmaktadır.

Selâhattin Yazıcı:

TİYEMDER (Tüm İlâhiyat Fakülteleri ve Yüksek İslâm Enstitüleri Mezunları Derneği) Başkanı

Yeni Asya; yaşayarak, hissederek ve de bedel ödeyerek insan hakları ve hukuk savunuculuğu yapıyor. Konjonktürün neresinde olduğuna bakmadan, rüzgârın en sert estiği ortamda cesurca bunu yapıyor. Bence hakkını veriyor. Bir mukayese gerekirse bir kısım medya, konjonktürün normalleşmesini ve rüzgârın dinmesini beklerken Yeni Asya “tatlı su balığı” olmak yerine her ne şartta olursa olsun “Haksızlık karşısında susmanın dilsiz şeytan” olma, vebal ve inancını yaşıyor.

Ve, “En güzel ibadet padişaha karşı söylenen hak sözdür” prensibinden hiç taviz vermiyor.

***

Çakır 301’den yargılanıyor

Gazetemiz yazı işleri müdürü Faruk Çakır hakkında TCK 301. maddeden açılan dâvâya, yarın Bağcılar Adliyesi 2. Asliye Ceza Mahkemesinde yapılacak duruşma ile devam edilecek. Çakır hakkında, “Adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs ettiği” ve “devletin askerî organlarını basın yoluyla aşağıladığı” gerekçesiyle 20 Haziran 2006 tarihinde dâvâ açılmıştı.

***

Okuyucu buluşmaları

Yeni yayınlarımızı tanıtmak, kampanya ve hedeflerimizi duyurmak, okuyucularımızla birlikte olmak ve bir aile yakınlığı içinde duygularımızı paylaşmak için tertiplediğimiz “Okuyucu buluşmaları” devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Trabzon’da bu çerçevede düzenlenen bir toplantı ile Karadenizli okuyucularımız buluştu. Müessesemiz genel koordinatörü Yakup Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşen ‘buluşma’da okuyucu-gazete bütünleşmesini sağlayan güzel tablolar yaşandı.

Hepinize hayırlı haftalar diliyoruz.

12.02.2007

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (05.02.2007) - İlkeli gazete

  (29.01.2007) - Kampanyada son hafta

  (22.01.2007) - Aydınlar konuşuyor

  (15.01.2007) - İşaratü’l-İ’câz: Örnek bir tefsir

  (08.01.2007) - Yeni hediyemiz: Rüya Ansiklopedisi

  (01.01.2007) - Bayram ve Uhuvvet

  (25.12.2006) - Okuyucu desteği

  (18.12.2006) - 28 Şubat hukuku

  (11.12.2006) - Medya ve Yeni Asya

  (04.12.2006) - Muhabbet kervanı

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdurrahman ŞEN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Faruk ÇAKIR

  Gökçe OK

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hülya KARTAL

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Hüseyin YILMAZ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Metin KARABAŞOĞLU

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Murat ÇİFTKAYA

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Raşit YÜCEL

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet Bayri FİDAN

  Sami CEBECİ

  Sena DEMİR

  Serdar MURAT

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin Uçal ABDULLAH

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Zeynep GÜVENÇ

  Ümit ŞİMŞEK

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  Şaban DÖĞEN


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004