Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Yeni Asyadan Size

Biz muhabbet fedaileriyiz



Her sene olduğu gibi bu yıl da 23 Mart için özel hazırlıklarımız var. Bunların başında, anonslarımızda duyurulduğu gibi, “Biz muhabbet fedaileriyiz” ilâvemiz geliyor.

Bu seneki anma programlarında ana temanın “sevgi” olarak belirlenmesi dolayısıyla, ilâvemizin konusunu da Risâle-i Nur’daki izahlar ışığında birlik-beraberlik-kardeşlik mesajları oluşturuyor.

Tabloid boyda, renkli, 16 sayfa olarak düzenlenen ilâvede, Üstadın her zaman geçerli olmakla beraber özellikle bu zamanda çok daha önem kazanan ve ihtiyaç duyulan güncel görüşleri aktarılıyor.

Bu ilâvede, imanın yaratılmış olana muhabbeti, muhabbetin de ittihat ve ittifakı netice vermesi gerektiği anlatılarak, inananlar arasındaki birlik ve kardeşlik bağlarının da ancak bu şekilde tesis edilebileceği anahatlarıyla özetleniyor.

“Biz muhabbet fedaileriyiz, husûmete vaktimiz yoktur” diyen Said Nursî’nin derin, kapsamlı ve kucaklayıcı bir sevgi felsefesinin çarpıcı ve vurucu bir ifadesi olan sözünden yola çıkılarak hazırlanan ilâvenin takdiminde şu ifadelere yer veriliyor:

“Rabbimizin Rahman, Rahîm, Vedûd gibi isimlerinden hareketle, muhabbeti kâinatın mayası ve varlık sebebi olarak niteleyen Bediüzzaman, bu sevginin kaynağı olan tahkikî imanın, insanı, kâinattaki bütün varlıklara ‘kardeş’ gözüyle baktıran bir bakış açısına sahip kıldığını eserlerinde geniş şekilde izah ediyor.

“Bu yorumlar, Yunus Emre’nin ‘Yaradılanı hoş gördüm, Yaradandan ötürü’ deyişindeki mânâ ve mesajı, daha geniş ve kapsamlı bir boyutta tamamlıyor.

“Böylesine derin ve sağlam temellere dayanan bir sevgi anlayışının, mü’minler ve insanlar arasındaki ilişkilere yansıması da elbette ona uygun olacaktır.

“Nitekim Said Nursî tevhid inancının sosyal hayatta mü’minler arasında kuvvetli ve sarsılmaz bir beraberliği, ittifak ve ittihadı netice vereceğini ifade ediyor.

“Son asırlarda imandan nasibini almamış, aksine imanla mücadele etmek üzere insanlığın dimağına zerk edilmek istenen materyalist ideolojilerin ektiği kin, nefret ve düşmanlık tohumlarından çıkan zehirli meyvelerin dünyayı nasıl bir cehenneme çevirdiğini, gerek geçen yüzyıldaki dünya savaşlarında, gerekse günümüzde bilhassa yakın çevremizde hâlâ yanmaya devam eden fitne ateşlerinde görüyoruz.

Bu ateşler, ancak kaynağını imandan alan bir sevgi seferberliğiyle söndürülebilir.

Bediüzzaman’ın Hakka vuslatının 47. yıldönümünde okurlarımıza takdim ettiğimiz bu çalışmanın, böyle bir seferberliğe vesile olması temennîsiyle...”

“Biz muhabbet fedaileriyiz” adlı ilâvemizin, Üstadı ve Risâle-i Nur’u daha yakından tanıma ve anlamaya önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz.

Ek talepte bulunmak isteyenler:

Daha başka sürprizlerimizin de yer alacağı 23 Mart tarihli gazeteden ek talepte bulunmak isteyen büro ve temsilcilerimiz yarın saat 17:00’ye kadar Abone ve Dağıtım Servisimizi arayabilirler. (0212 630 48 35)

***

Bediüzzaman Haftası

16 Mart’ta start alan Bediüzzaman Haftası büyük bir coşku ve heyecanla devam ediyor.

Bu çerçevede İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayında düzenlenen panele yoğun bir ilgi vardı. Muhabbet ikliminin toplumu kuşatmasını hedefleyen “Toplumsal Barış İçin Sevgi” başlıklı panelde konuşmacılar sevgisizliğin tezahürü olarak ortaya çıkan şiddete, ihtilâflara, manevî bunalımlara, aile içi iletişimsizliğe Risâle-i Nur eksenli çözümler sundular.

Aynı günlerde Denizli, Kütahya, Batman, Kırşehir, Nevşehir ve Diyarbakır’da gerçekleştirilen toplantılarda da cennet-âsâ bir bahar havası yaşandı.

Hafta çerçevesinde gerçekleştirilecek faaliyetlerin önümüzdeki günlerdeki takvimi ise şöyle:

22 Mart: Giresun; 23 Mart: Bursa, Isparta, Trabzon, Antalya, İstanbul-Başakşehir; 24 Mart: İstanbul-Fatih, İstanbul-Sultanbeyli, Samsun, Malatya, Birecik, Rize; 25 Mart: Ankara, Burdur, Çorum; 27 Mart: Düzce; 28 Mart: Gaziantep, Viranşehir; 29 Mart: Şanlıurfa; 30 Mart: Adıyaman; 31 Mart: Merzifon, 1 Nisan: Konya; 7 Nisan: Tokat, 8 Nisan: Manisa; 15 Nisan: İzmir.

Bediüzzaman Haftası kapsamında; panel, konferans, seminer ve anma programı adları altında düzenlenen etkinliklere Risâle-i Nur Enstitüsü ve şubeleri ev sahipliği yapıyor.

Hepinize hayırlı haftalar diliyoruz.

19.03.2007

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (12.03.2007) - Hafta heyecanı

  (05.03.2007) - Muhabbet rüzgârı esecek

  (26.02.2007) - Sevincimiz paylaşıldı

  (19.02.2007) - 37 onurlu yıl

  (12.02.2007) - İnsan hakları ve Yeni Asya

  (05.02.2007) - İlkeli gazete

  (29.01.2007) - Kampanyada son hafta

  (22.01.2007) - Aydınlar konuşuyor

  (15.01.2007) - İşaratü’l-İ’câz: Örnek bir tefsir

  (08.01.2007) - Yeni hediyemiz: Rüya Ansiklopedisi

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdurrahman ŞEN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Faruk ÇAKIR

  Gökçe OK

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hülya KARTAL

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Hüseyin YILMAZ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Metin KARABAŞOĞLU

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Murat ÇİFTKAYA

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Raşit YÜCEL

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet Bayri FİDAN

  Sami CEBECİ

  Sena DEMİR

  Serdar MURAT

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin Uçal ABDULLAH

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Zeynep GÜVENÇ

  Ümit ŞİMŞEK

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  Şaban DÖĞEN


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004