Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Rifat OKYAY

Selahaddin Yeşilyurt'u rahmetle anarken...



Sadece tebessümüyle konuşan, kendisini anlatan ve karşısındakilere tebessüm ile anladık dedirten bir sima Selahaddin Yeşilyurt.

1977 sene başlarıydı, Bursa'da Yeşil Türbe'nin hemen ilerisinde bir apartmanın zemin-bodrum katı, yarı kabristan yarı dünya dersane-i Nuriye: Şible Yeşil Dersanesi.

İlk karşılaşmamız ve bir sene sürecek Bursa'daki beraberliğimiz burada olmuştu Selahaddin Beyle. Ankara'dan gelen Abdullah Arı ve kanarya zillerinin mucidi Selahaddin Yeşilyurt.

Çok zeki iki mühendis. Hem nurlara vakıf hem de işlerinin ehli iki genç adam. Türkiye'de bir iki tane olan elektro manyetik rozans tel kesme aletini İsviçre'den getirerek müteşebbis bir kısım cemaat mensuplarıyla kurdukları Arı Kalıp Sanayii.

Mesai arkadaşlarının aksine dünyanın işini ancak dünya değeri kadar ehemmiyet veren Selahaddin Bey bir şekilde Arı Kalıp Sanayii'nde çalıştığı ortamdan kopmak zorunda kaldı ve ayrıldı. Bursa'dan da ayrıldı.

Bursa'da iken Bilal (Mikail) Yaprak, Nevzat Tarhan, Nihat Gülçimen, Fikri Pala, Nizamettin Dağdağan, Necati Şahin, Hulusi Kasar ve Eyüp Otman'ın da iştirak ettiği çok güzel akşam sohbetleri ve okumaları gerçekleşmişti. Elbette bu sohbetlerdeki Mikail Yaprak'ın ve Selahaddin Beyin nükteleri unutulmazdı.

Yedi sekiz senelik bir ayrılıktan sonra Selahaddin Beyi Medine-i Münevvere'de Mescid-i Nebevî'nin ses düzeni ve elektrik işleriyle ilgili olarak çalışırken bulduk.

1985 senesiydi Bursa'dan rahmetli İbrahim Özbey, Nizamettin Dağdağan ile birlikte Cidde'de rahmetli Bekir Berk'in evinde Mehmed Güleç (Fırıncı) ve rahmetli Niyazi Birinci Ağabeylerle buluştuk. Cidde'den, Mekke ve Medine ziyaretlerimizi beraber yaptık. Bu mübarek topraklarda Selahaddin Yeşilyurt'un gayretleriyle ilk olarak açılan Medine-i Münevvere nur dersanesinin terasında Türkiye'nin dört bir yanından gelen ağabeylerle unutulmaz ders ve sohbetler yapıldı.

Zaman içinde giderek büyüyen Suudi Arabistan Risâle-i Nur hizmetleri noktasından ön saflarda daima Selahaddin Beyi gördük dersane tutulması giderlerinin temini eleman istihdamı, derslerin devamlı ve düzenli yapılması ve en zoru da çok büyük ölçüde ve her sene artarak gelen ziyaretçilerle alâkadar olmak, onların maddî ve manevî işlerinde yardım etmek hususlarında Selahaddin Bey Medine'nin bir incisiydi.

1985-2007 senelerin arasındaki her ziyaretimizde Selahaddin Beyi kendisi, ailesi, dersanedeki kardeşler ve cemaat mensuplarıyla Medine ve diğer şehirlerdeki bu hizmetleriyle alâkadar olurken, koştururken ve çalışırken gördüm. Sadece biz değil Medine'ye giden her tanıdığı bunun şahididir. Resul-ü Ekrem (asm) komşuluğu ve şefaati garantisinde, Bediüzzaman ve Risâle-i Nur'a talebeliği noktasında bütün Müslümanların hizmetlerinden memnuniyetini açısından Rabbimizden ümit ve duâmız odur ki, merhum hacı Selahaddin Yeşilyurt Ağabeyimiz dünya saadetine mazhar olduğu gibi, ahiret saadetine de mazhar ve muvaffak olmuştur inşallah.

Herkes en son yaptığı işle anılır. Bundan sonra Medine-i Münevvere'de beş katlı nur dersanesinin en büyük gayretlisi Selahaddin Bey de bununla anılacak inşallah.

Cenâb-ı Erhamürrahiminden fedakâr ailesine, çocuklarına, dostalarına ve bizlere sabr-ı cemil ihsan etmesini niyaz ediyoruz. Rabbimiz inşallah bizleri onunla Cennetü'l Firdevsine kavuştursun. Allah gani gani rahmet eylesin.

04.01.2008

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (28.12.2007) - Duâ ve tebrik

  (21.12.2007) - Böyle bir bayramınız olsun!

  (14.12.2007) - Risâle-i Nur'ları anlayan, anlatan bir muhatab

  (07.12.2007) - Başlarken...

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdurrahman ŞEN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Gökçe OK

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hülya KARTAL

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Hüseyin YILMAZ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  Kemal BENEK

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Murat ÇİFTKAYA

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Nurettin HUYUT

  Raşit YÜCEL

  Rifat OKYAY

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet Bayri FİDAN

  Sami CEBECİ

  Sena DEMİR

  Serdar MURAT

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin Uçal ABDULLAH

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Zeynep GÜVENÇ

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT


 Son Dakika Haberleri