Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Halil USLU

İntibalar, akisler



Aynı kıt'ada ve aynı topraklarda yaşadığımızdan ve aynı fikir yapılarına ve görüşlerine sahip olduğumuzdan ve İslâm dünyasında ve kendi ülkemizde dertleri beraber paylaştığımızdan, bundan iki hafta önce, gazetemizde bir hafta boyunca bir yazı serisi halinde çıkan "Güneydoğu, Kuzey Irak ve İttihad-ı İslâm" başlıklı yazı serimiz için, bilhassa Kurban Bayramında çalan telefon ve maillerde çoğunlukla ilk kelimeler bununla ilgili idi.

Yazı serimizdeki tesbitlerimiz ve şark bölgelerindeki hizmetlerimizde kullandığımız ifade ve çıkış yollarını ve hâsseten 1955 yıllarında kurulan "Bağdat Paktı"na ne kadar muhtaç olduğumuzu bir hafta sonra tekrar gördük. Pakistan, kardeş ve ebedî dostumuz. 130 milyonu bulan bir nüfus, Pakistan'ın ilk bayan Başbakanı Benazir Butto'nun şehit edilmesiyle tekrar alevlendi ve alevleri sönmeyecek bir seviyeye geldi. Irak vahşeti bitmeden Pakistan'ın başlaması manidardır ve İslâm dünyasının ağlanacak ve ibretle seyredilecek bir günüdür.

İttihad-ı İslâmın ne kadar elzem ve mülzem olduğu tekrar ortaya çıkmıştır. Fikir hürriyetinin, demokrasinin ve insan hak ve özgürlüklerinin neresinde olduğumuz ve neresinde bulunmamız gerektiği tablosu tekrar ve hazin olarak görülmüştür. İnşaallah bu hususları ayrı bir makalede, çeşitli tesbitlerimizle yazmaya çalışacağız. Dünya ülkelerinde İslâm neşv-ü nema bulurken ve müjdeler ardı ardına çıkarken, İslâm dünyasındaki bu kara ve vahşet görüntüleri içler acısıdır ve tek kelime ile İslâmiyet'e perdedir.

Yazı serimiz için, can dostlarımızdan yine bazı zevât diyor ki:

Ali Çam (İthalat ve ihracatçı): "Yazı serinizi zevkle okudum. Farklı bir projektör, yaşayan biri olarak yazdınız, kalbimi mutmain ettiniz, o bölgeler için çok düşüncelerim vardı, tespitler çok yerinde ve çıkış yolları fevkalâde. Tebrikler, teşekkürler.

İbrahim Ünlü (Askerî mahkemedeki avukatım): "Yazı serinizi baştan sona kadar dikkatle takip ettim. Hukukî yönden hiçbir sakıncası yok. Gerçekleri dile getirmişsin. Hz. Allah ayağına ve kalemine kuvvet versin. Tebrikler, başarılar."

Emir Gürbüz (İlahiyatçı ve Eğitimci): "Yazı serinizi şevkle, heyecanla, aşkla takip ettik. Cemaatle okuduk. Allah sizleri kem gözlerden saklasın.."

Adem Pala (Yeni terhis olan asker): "Yazı serinizi heyecanla okudum. Şırnak'tan yeni terhis oldum. Oralardaki gelişmeleri dile getirmeniz çok isabetli, çıkış yolları çok önemliydi. O tarihlerde verilen vazifeyi tereddütsüz kabul etmeniz beni çok duygulandırdı. Sizleri seyrederken Asr-ı Saadeti önüme getirdim, oralara sahabelerin hizmetlerine baktım."

Melih Güngör (Fırat Üniversitesi-Elektrik Müh. Öğrencisi): "Babam emekli subay. Sizi Malatya'daki konferansınızda dinlemiştim. Özellikle 6 günlük çıkan yazı diziniz gerçekten çok güzeldi, bir çok meselede istifade ettim, hatta Cumartesi günü son olmasını beklemiyordum, çünkü anlattığınız meselelere toplu şekilde ulaşmaya susamış olduğumu ve yeterli bilgi birikimimin olmadığını anladım. Yine bu yazı dizisi ile cemaatimiz içerisinde bulunan ağabeylerimizin bu günlere gelirken ne tür mücadeleler verdiklerini sizin yaşadığınız örneklerle hatırlayınca nefis muhasebesi yapmış oldum. Yapmış olduğunuz bu orijinal tesbitler ve fedakârlıklar için Allah sizden razı olsun. İstifade ettik, ediyoruz."

Bir hususu belirterek bu makalemi noktalamak istiyorum. Bu yazı serisinde beni telefonla bulup suâller soranlar oldu, onlara da gerçekleri söyledim ve söylemeye Allah'ın izniyle devam edeceğiz. Bizi arayanlar bize şevk vermişlerdir. Ayrıca yazılarımıza daha dikkatle eğilmemiz için bir tembih ve teşviktir. Binler teşekkürler.

Bu hafta Ürgüp konferansımızda, Nevşehir'de ve Kayseri'de görüşmek ümidiyle.

04.01.2008

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (28.12.2007) - Büyü ve sosyal hayat

  (21.12.2007) - Gelen tebrik ve intibalar

  (14.12.2007) - Dil gözü ve Hz. Mevlânâ

  (07.12.2007) - Dil belâsı

  (30.11.2007) - Çeşitli vuslatlar

  (22.11.2007) - 8. Uluslararası Bediüzzaman Sempozyumu

  (16.11.2007) - Tebrizli Şems

  (09.11.2007) - Kocaeli'den esintiler

  (02.11.2007) - Ülkenin bölünmez bütünlüğü, Denizli ve Aydın

  (26.10.2007) - Bir müjde hadisi uğruna

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdurrahman ŞEN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Gökçe OK

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hülya KARTAL

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Hüseyin YILMAZ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  Kemal BENEK

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Murat ÇİFTKAYA

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Nurettin HUYUT

  Raşit YÜCEL

  Rifat OKYAY

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet Bayri FİDAN

  Sami CEBECİ

  Sena DEMİR

  Serdar MURAT

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin Uçal ABDULLAH

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Zeynep GÜVENÇ

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT


 Son Dakika Haberleri