"Gerçekten" haber verir 05 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Mustafa ÖZCAN

Giuliani ve Palin rezaletleri



McCain’in resmen Cumhuriyetçi Parti başkan adayı olarak tensip edildiği parti kongresinde rezalet üzerine rezalet yaşandı. Adeta rezalete tüy diktiler. Bu kadar açıktan İslâm düşmanlığının yapıldığı başka bir platform düşünülemez. Kendi hayatlarında her türlü ahlâksızlık mebzul olmasına rağmen yeryüzünde Allah’ın temsilcisi gibi davranıyor ve dünyaya nizamat vermeye kalkışıyorlar. Hem din dışılar, hem de dinî olanla olmayanın kriterini onlar belirliyorlar. ‘Hem dersini bilmez, hem de şişman herkesten’ denilen türden. Giuliani Cumhuriyetçi Parti Kongresinde bir konuşmuş pir konuşmuş. ‘Samata dehren nataka küfren’ dedikleri cinsten. ‘Durdu durdu küfür kustu’ tekerlemesine uygun. McCain ile Obama arasındaki mücadelenin tarihî seyir ve dönemeçte en kritik bir seçim olduğunu ve bu tarz kritik seçimlerin ancak yüz yılda bir geleceğini savunuyor. Ardından da Obama’yı yeteri kadar İslâm düşmanlığı yapmamakla eleştiriyor. Evet aynen öyle. Uslübu beyan ayniyle insan demişler. Adam 11 Eylül sonrasında tiynetini göstermişti. O dönem ve öncesinde New York Belediye Başkanı iken Arafat’a yapmadık hakaretler bırakmamış ve onu bir toplantıdan kovmuştu. Ve ilginç sırf Arap olmasından dolayı da Suudlu zengin ve aynı kalıbın adamı Velid bin Tallal’ın 10 milyon doları aşan meblağdaki çekini de neredeyse yüzüne fırlatmıştı. ‘Asrın Karun’u olarak da nitelendirilen ve İslâma kompleksli yaklaşımında Giuliani’yi bile aratmamasına rağmen onu bile sırf Arap olduğu için terslemişti. Halbuki Velid 11 Eylül’den sonra ‘Kendimizi gözden geçirelim’ diyenlerden birisiydi.

Kongre’nin vip konuklarından olan Giuliani yine İslâm ile terörü birbiriyle irtibatlandırma denaet ve şenaatini irtikap etti. Terörizm konusunda McCain’in ABD’yi hem ülke içinde, hem de dışında “atakta” tutacağını ileri süren Giuliani, Demokrat Partililerin dört günlük kongreleri boyunca bir kez bile “İslâmî terörizm” sözünü ağzına almadığını ve bunu da “kimseyi incitmemek uğruna” yaptığını ileri sürdü. Halbuki, ABD Başkanı George Bush yönetiminin politikasında bile Müslümanların bu konudaki uyarılarının ardından böyle bir ifade kullanılmamasına özen gösteriliyor. Ancak Giuliani, Demokrat Partilileri topa tutarken, bu ifadeyi kullanmamalarını eleştiriyor ve konuşmasını hitam-ı zift olarak şöyle bitiriyor: “Bu sözlerle kimi incitiyorlar? Teröristleri incitiyorlar. Demokrat Partililer inkâr içinde. Durumu inkâr edersen yüzleşemezsin. McCain, bununla yüzleşebilir, kazanabilir ve ülkeye zafer getirebilir. McCain durumu anlıyor. Obama anlamıyor.”

***

Aslında Giuliani hem yabana atılacak, hem de ciddiye ve kaale alınabilecek bir adam değil. Kaht-ı rical öneminde yıldızı yükselen siyasetçilerden birisi. Berlusconi’nin biraz farklı bir versiyonu. Berlusconi de 11 Eylül’ün hemen ardından: “Batı medeniyeti İslâm medeniyetinden üstündür’ şeklinde bir takım hezeyan ve zırvalarda bulunmuş ve ardından da gelen tepkiler üzerine özür dilemişti. Bununla birlikte bu konuşmalar, gerilemiş, ama küllenmemiş İslâm düşmanlığını açık ediyor. Cumhuriyetçi Parti başkan aday adaylarından olan, ama bir çırpıda elenen Rudy Giuliani İslâm düşmanlığı yaparak kaybettiği puanları geri toplamak ve kaybettiği popülerliği yeniden kazanmak istiyor. Bununla birlikte, İslâm dünyasını tarumar etmekten bahseden McCain’in eski vaizlerini hatırladığımızda işin vahameti netleşiyor. Türkiye’deki tabirle bu durumda, Cumhuriyetçi Parti ve kadroları İslâm düşmanlığı noktasında odak olmuş oluyor. Bunlar sakarlar mangası, ama ellerinde güç var. Güç ile sakarlık bir araya geldiğinde büyük tehlike barındırır, arz eder.

***

McCain’in evlere şenlik başkan yardımcısı adayı Sarah Palin de galiba bir skandalı bastırmaya çalışırken bir başkasıyla karşılaşıyor. Bu bağlamda, eski güzellik kraliçesi ahlâk abidesi gibi görünmesine rağmen kızının gayri meşru bir beraberlikten hamile olduğu ortaya çıkmıştı. Tutarsızlıklarından birisi de, seçilmesi halinde ülkesinin ulusal çıkarlarını savunma mevkiini ihraz edecek olmasına karşın daha önce Alaska’nın ayrılmasını savunan bir ayrılıkçı partiye üye olmasıdır. Medyaya yansıyan son gaflarından birisi de ‘Amerikan birliklerini Irak’a Allah’ın gönderdiğini’ söylemesi. Daha önce de McCain’in eski vaizi İsrail devletinin kurulması için Hitler’i basamak ve aracı olarak Allah’ın gönderdiğini söylemişti. Bush da Şerm el Şeyh de Allah’ın kendisini Irak’ı işgal etmekle görevlendirdiğini söylemiş ve ikinci görevinin de Filistin devletini kurmak olduğunu ileri sürmüştü. Allah huzurunda ve önünde ikinci ayak serapa yalan çıktığına göre bunların hepsinin söyledikleri birer yalandan ibaret ve iskambilden birer şato. Palin, sözkonusu ifadelerini Alaska’da Haziran ayında kilisede toplanan papaz okulu öğrencilerine hitaben konuşurken sarf etmiş. Alaska valisi Palin, internette yayımlanan video görüntüsünde, rahiplerden Irak’taki Amerikan askerleri için duâcı olmalarını istiyor. “Kadın ve erkek askerlerimiz için dua edelim; onlar doğruluk için çalışıyor” diyen Palin, “Bu ülke için, yöneticilerimiz için, ulusal yöneticilerimiz için duâ edelim. Onlar Tanrı’dan gelen bir görev için asker yolluyor. Bu Tanrı’nın planı...” ifadesini kullanıyor.

05.09.2008

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (04.09.2008) - İslâm’ın yayılma gücü

  (03.09.2008) - McCain Deccal mı?

  (01.09.2008) - Ramazan-ı Ekber

  (31.08.2008) - Maneviyatın Ukaz panayırı

  (29.08.2008) - Müslümanların iki hastalığı

  (28.08.2008) - Kaddafi ve Esad rejimleri

  (27.08.2008) - Pekin’de nal toplayanlar

  (26.08.2008) - Obama şimdiden kaybetti mi?

  (25.08.2008) - Tabut, Heykel ve Minber

  (24.08.2008) - Biden ve Irak’a Bosna modeli

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Ahmet ARICAN

  Ahmet DURSUN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Atike ÖZER

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  Gökçe OK

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  Kemal BENEK

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Raşit YÜCEL

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet BAYRİ

  Saadet TOPUZ

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır