"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Larisa Polişuk mutluluğu nasıl kazandı?

Ali FERŞADOĞLU
09 Ekim 2020, Cuma
“İlahiyata, imam - hatibe, Kur’ân kursuna, İslâmî araştırmaları merkezlerine gidemedim; dolayısıyla İslâmiyeti gereği gibi anlatamıyor, tebliğ edemiyor, hidayete vesile olamıyorum!” diye üzülmeyelim.

Zira, bazen öyle müsbet, güzel bir sözümüz, fiilimiz, davranışımız olur ki, başkalarının dikkatini çekip İslâmiyetle ilgilenmesine ve Müslüman olup ebedî hayatını kurtarmasına sebep olabilir. İşte binlerce örnekten yalnızca birisi. Ukraynalı Larisa Polişuk anlatıyor:  

“Arabasını tamire uğraşan bir adama yardım etmek niyetinde idim. Hem yardım hem tanışmak için elimi uzattım. Adam elini geri çekti. Bu, kabalıktı; bizde hele de bir bayanın elini çevirmek iyi bir davranış değildi. Bu durum çok ilgimi çekti. Aslında bu hareket ileride onu tanımama ve İslâmla tanışmama vesile oldu. Adamla bayağı konuştuk. Ona yardımcı oldum. Ama o gayet sakin ve mesafeli duran birisi idi. Bu davranışları bende merak uyandırdı. Bu zamana kadar hiç Müslümanlarla tanışmadım. Başörtüsü takan bayanları da görmedim. Farklı şeylere odaklıydım. İş görüşmelerimiz bittikten sonra o adama elini niye uzatmadığını, niye üstümü örtmem gerektiğini sordum. -O zamanlar açık elbisem vardı ve İslâm’ı tanımış değildim.- Bana, ‘İslâm dininin bunları yasakladığını’ söyledi. ‘Daha yakından tanımak istersen camiyi ziyaret et’ dedi ve oradaki bayanlarla tanışmamı teklif etti. Kiev’de bulunan İslâm Kültür Merkezi’ni ziyaret edip oradaki bayanlarla tanıştım. İslâmı daha yakından tanıdım ve birçok kitap aldım. Böylece yeni bilgilere ve fikirlere sahip oldum… Allah’a şükür İslâmiyeti çok kolay kabul ettim ve ne derler diye çekinmeden herkese açıkladım.” (İslâm’a Kavuşanlar, Ukrayna, Larisa Polişuk 1. Bölüm) 

Ve bir hareketle hidayetin sonsuz nurlu ve mutlu yolculuğuna çıkar!  

İşte, İslâmın bir emrini, basit bir adabını yerine getirmek, meselâ bayanlarla tokalaşmamak “Essebeb-u kelfail/sebep olan yapan gibidir” sırrınca hem kendi hem de Larisa’nın ebedî hayatının kurtulmasına vesile olmuştu. Ve kim bilir daha nicelerinin. Bunun sırrı şu: “Lisan-ı hal, lisan-ı kalden daha kuvvetli ve tesirli konuşuyor.” (Bediüzzaman, Şuâlar, s. 273) 

Bir araştırmaya göre muhataplarımızı ikna, yüzde 7 söz, yüzde 38 hareketlerimiz ses tonumuz ve geri kalan yüzde 55’i ise tamamen görüntümüze bağlı. Yani, lisan-ı kal yüzde 7, lisan-ı hal yüzde 93! 

Hal dili, beden dili, yâni yaşamak, sözden daha etkilidir. Başkalarına güzel örnek olmak, onların kurtuluşuna vesile olmak, tebliğ ve irşadın en önemli unsurudur. 

Okunma Sayısı: 1572
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Abdulkadir

    9.10.2020 18:51:29

    Bu anekdot tüm insanlığa örnek olmalı.İslâmiyet dâim yaşamalı.Yaşatmalı bu yüce dini kıyamete kadar.Larisa hanım gibilerin sayısını arttır sen Ya Rabbi!..

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı