"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

5 milyon pandemi zengini daha

23 Haziran 2021, Çarşamba 17:30
Koronavirüsü salgınının sebep olduğu ekonomik hasara rağmen, geçtiğimiz yıl dünya genelinde en az 5 milyon insanın milyoner olduğu kaydedildi.

Zürih merkezli banka ve finans şirketi Credit Suisse araştırmasına göre, 2020’de yoksullar daha da yoksullaşırken, milyonerlerin sayısı 5.2 milyon artarak 5.6 milyona ulaştı.

Uzmanlar, piyasaların düzelmesi ve salgında ev fiyatlarının yükselmesinin, milyonerlerin servetlerini arttırmasının önünü açtığını aktardı. “Salgının küresel piyasalar üzerinde akut bir etkisi oldu” diyen ekonomist Anthony Shorrocks, bu durumun Haziran 2020’de tersine döndüğünü söyledi. Geçtiğimiz yıl, dünya çapında yetişkin nüfusun yüzde birinden fazlasının milyoner olduğu tesbit edildi.

Gazete Duvar’ın haberine göre, raporda, 2020 yılında küresel servetin de yüzde 7.4 oranında büyüdüğü belirtildi. 2000 yılında 10 bin dolar ila 100 bin dolar arasında serveti olan insan sayısı 507 milyonken, bu 2020’nın ortalarında üç kat artarak 1.7 milyara yükseldi.

Okunma Sayısı: 920
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı