"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Afrin’den getirilen zeytinyağı 35 bin tona çıktı

02 Aralık 2021, Perşembe
Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Afrin’den ihraç kaydıyla getirilen ancak iç piyasaya sürülen zeytinyağı miktarının 2020’de 35 bin tona çıktığını, bunun yerli üretimin yüzde 20’sine tekabül ettiğini, dolayısıyla yerli üreticiyi çok ciddî zarara uğrattığını söyledi.

Güzelmansur konuyu, Tarım ve Orman Bakanı’nın cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı. Geçtiğimiz yıllarda, Afrin zeytinyağı için Bakanlık “Tarım Kredi Kooperatiflerine 5 bin tonluk görev yazıldı, bu,  yıllık yaklaşık 200 bin tonluk zeytinyağı üretimi yapan Türkiye için önemsiz” şeklinde açıklama yapmıştı. 

CHP’li Güzelmansur “2018 yılında Tarım Kredi Kooperatifleri’ne 5 bin tonluk görev yazılarak Suriye’den ihraç kaydıyla Afrin zeytinyağı getirilmesi süreci başlatıldı. Ancak 2020 yılında Türkiye’ye getirilen Afrin zeytinyağı miktarı 35 bin tona yaklaştı. Aynı yıl için Türkiye’nin zeytinyağı üretiminin 173 bin ton olduğu düşünüldüğünde ülkemize getirilen Afrin zeytinyağının yerli üretime oranı % 20 gibi çok yüksek bir rakama ulaştı. Bakanlık buna da önemsiz diyebilir mi? Türkiye’ye getirilen ve iç piyasaya sürülmesine engel olunmayan Afrin zeytinyağının miktarının sürekli artması, yerli zeytinyağı fiyatının litre başına 4-5 TL düşmesine ve zeytinyağı üreticilerimizin maliyetine dahi zeytinyağı satamaz duruma gelmesine neden oluyor” dedi. 

Ankara - Ahmet Terzi

Okunma Sayısı: 4575
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Şahin Özarslan

    3.12.2021 13:15:23

    Bu adam ne söylüyor 25 liradan 45 liraya yükseldi .nerde zarar var

  • Hüseyin İlhan

    2.12.2021 09:53:37

    Yerli üreticiyi zarar sokmasından daha da vahim bir dış politika işbilmezliği var.Bu yaplanalr yarın emsal olacak ve ülkeme sinsi planalrı biiir bir uygulatanalrın asıl vahşim planlarına isnat olacağıdır.SURİYE halen BM'de bağımsız bir devletmi evet.SURİYE ile aramızda 1998 ADANA MUTABAKATI olmuş ve o mutabakata göre SURİYE aktine uymuşmudur evet.O nedenle ortak kabine toplanmış,iki ülke liderleri ailecek tailler yapmışlarmı evet.Öyle ise BOP Eşbaşkanı ünvanına kanıp hata üstüne hata yapanlar acaba şu tabloyla ülkemi hangi tuzaklara düşürdüklerini hala göremiyormu.Bakın SURİYE bu hallere düşünce İSRAİL'in işgalleri genişledi.Zulmü arttı.Ülkem ise milyonlarca masum insanın sığınmasıyla hem millet hemde o masumlar perişan oldu.GÖRÜŞMEDEN NEDEN KAÇIYORSUNUZ BAY RTE.Kim izin vermiyor komşunla görüşmene.Ben söyleyeyim ABD-İSRAİL .Masal anlatma bize defoool git madalyasını aldığın dost ve sana muhtaç İSRAİL'e

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı