"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Emekliye TÜFE oyunu

01 Temmuz 2020, Çarşamba
Niğde Milletvekili Ö. Fethi Gürer, TÜİK’in enflasyon hesabının realiteden uzak olduğunu, bu sebeple de emeklilerin maaş artış oranlarının gerçek enflasyon oranının çok altında kaldığını söyledi.

HABER: FATİH KARAGÖZ - ANKARA

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, emekli aylıklarının artışını belirleyen TÜİK’in enflasyon hesabının realiteden uzak olduğunu, bu sebeple de emeklilerin maaş artış oranlarının gerçek enflasyon oranının çok altında kaldığını söyledi. Gürer, emekli aylıklarının artışında tüketici fiyat endeksinin (TÜFE) esas alındığını, TÜFE’nin belirlenmesi için hazırlanan enflasyon sepetinin ise emeklilerin hayatlarında bir kez daha almadıkları ürünlerle dolu olduğunu ifade etti.

TÜFE HESABI ALDATMACA 

TÜİK’in hesabına göre, tüketici fiyat endeksinde 2020 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 1.36, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 11.39 oranında artış gerçekleştiğini hatırlatan Gürer, “Bilindiği gibi emekli maaşları tüketici fiyat endeksine göre her yıl Ocak ve Temmuz aylarında belirleniyor. Tüketici fiyat endeksinin belirlenmesi için hazırlanan enflasyon sepetine bakıldığında ise 400’den fazla ürün içinde emeklileri ilgilendirmeyen onlarca ürün yer alıyor. Böylece emeklilerin maaş artışında esas alınan enflasyon sepetinde, emeklileri ilgilendirmeyen ürünlerin olması, hem büyük bir tutarsızlık olarak hem de gerçek manada bir aldatmaca olarak karşımıza çıkıyor” diye konuştu. 

İKTİDAR BİR TAŞLA İKİ KUŞ VURUYOR 

İktidarın, emekli maaşlarının belirlenmesinde esas alınan tüketici fiyat endeksini hesaplarken, gerçekçi olmayan verileri ortaya koyarak bir taşla iki kuş vurduğunu söyleyen Gürer, “Bu şekilde hem enflasyon düşük gösteriliyor hem de emekli maaş artış oranları düşük seviyede kalıyor” şeklinde konuştu.

Okunma Sayısı: 2796
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı