"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Köprüye var, EYT’liye yok

13 Aralık 2019, Cuma 00:34
CHP’li Ömer Fethi Gürer, “Geçiş garantili köprü, zarar ettiği kabul edilen şehir hastaneleri gibi yanlış uygulamalar için kaynak oluşturan AKP iktidarı, EYT içinde kaynak oluşturmalıdır” dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM 2020 yılı Bütçe görüşmelerinde, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a, prim ve gününü tamamlayan, yaş sebebi ile emekli olamayıp işsiz kalan emekçilerin durumunun ne olacağını sordu. Gürer, “Bu insanlara çözüm üretmeyerek açlığa mahkûm ediyorsunuz, Suriyelilere sağlanan olanakları EYT’lilerden esirgiyorsunuz” dedi.

Gürer, “Sorunun çözüme ulaştırılması şarttır. Kayıt dışının önlenmesi, israf harcamalarının sonlandırılması EYT’liler için kaynaktır. Geçiş garantili köprü, zarar ettiği kabul edilen şehir hastaneleri gibi yanlış uygulamalar için kaynak oluşan AKP iktidarı, EYT içinde kaynak oluşturmalıdır. EYT’li esasen vergi ve prim ödeyerek alacağı ücreti 25 yıl ödemiştir. Görünen o ki EYT’lilerden yıllarca yapılan kesintilerde doğru değerlendirilmemiştir” dedi.

SAYI KAÇ?

EYT’liler konusunda, Cumhurbaşkanı ve Bakanların kamuoyuyla ellerindeki bilgileri ve rakamları paylaşması gerektiğini söyleyen Gürer, “Emeklilikte yaşa takılanlar, 1999 yılında çıkarılan yasayla yaş düzenlemesi getirilenlerdir. Ancak 2008 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi aylık bağlama oranını değiştirdi, emeklilik yaşını kademeli olarak 58’den 65’e çıkardı. Yirmi beş yıl devletine hizmet etmiş, vergi ödemiş, prim ödemiş çalışanlar, istekleri dışında yapılan düzenlemelerden mağdur oldukları için yaş düzenlemesinin kaldırılmasını istemektedir” ifadelerini kullandı.

Ankara - Ahmet Terzi

Okunma Sayısı: 2563
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı