"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Mutfakta yangın söndürülemiyor

03 Nisan 2019, Çarşamba 17:46
BASK Genel Başkanı Bayram memur ve emeklilerinin 2019 yılının ilk üç ayındaki enflasyon kayıplarının, Ocak ayında verilen yüzde 4 oranındaki artışın yüzde 57’sine ulaştığını belirterek mutfaktaki yangının söndürülemediğini söyledi.

Enflasyon rakamları açıklandı

BASK Genel Başkanı Bayram Zengin, Mart 2019 dönemi enflasyon oranının açıklanması nedeniyle yaptığı basın açıklamasında; memur ve emeklilerinin 2019 yılının ilk üç ayındaki enflasyon kayıplarının, Ocak ayında verilen yüzde 4 oranındaki artışın yüzde 57’sine ulaştığını belirterek aylıklardaki erimenin devam ettiğini ve mutfaktaki yangının söndürülemediğini söyledi.

Zengin, BASK/AR-GE Birimi tarafından yapılan araştırmaya göre; TÜİK’in  açıkladığı Mart ayı enflasyon oranına göre  12/1 derece ve kadrodaki bir hizmetlinin  toplu sözleşme gereği Ocak ayında aylığındaki 113,81 TL’lik artışın 71,52  TL’si eridiğini söyledi. 9/1 derece ve kadrodaki bir memurun aylığında Mart ayındaki erime miktarı  76,64 TL olduğunu söyleyen Zengin, 1/4 derece ve kadrodaki  bir mühendisin (büro) aylığında Mart  ayındaki erime miktarı  133,14 TL’dir

Recep Gören - Ankara

***

Gıda enflasyonu durdurulamıyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, Mart ayı TÜFE enflasyonu yüzde 19.75 olarak gerçekleşirken, gıdada yıllık enflasyonun yüzde 30’a dayandığını belirterek, “Mutfak yangını sürüyor, gıda enflasyonu durdurulamıyor” dedi. Erdoğdu TÜİK’in bugün açıkladığı enflasyon rakamlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede, seçim öncesi tanzim satışlar, bankalara faiz indirimi yaptırımları ve enflasyon ile topyekün mücadele, ÖTV indirimi gibi kampanyalara rağmen TÜFE’nin Mart’ta aylık yüzde 1,03 artarak yüzde 19,71’e yükseldiğini söyledi.

Fatih Karagöz - Ankara 

 

 

Etiketler: enflasyon
Okunma Sayısı: 1355
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı