"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Rusya’ya ambargo büyük bir fırsat

31 Ağustos 2014, Pazar
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Rusya’nın, AB, ABD, Avustralya, Kanada ve Norveç’e yönelik gıda ithalatı ambargosunun Türkiye’ye büyük fırsat oluşturduğunu, bu fırsat değerlendirilerek ihracatın artırılması gerektiğini belirtti.
Bayraktar Kuraklık, don, fırtına, dolu gibi olumsuz iklim şartları ve tabiî afetlerin özellikle meyve, buğday, arpa rekoltelerini düşürdüğünü, Temmuzda meyve, sebze, hububat, değirmencilik ürünleri, hayvansal ürünler, tütün ihracatında azalma görüldüğünü bildiren Bayraktar, bu sebeple Rusya’ya ihracatın önemli hale geldiğini vurguladı. Bayraktar, şu değerlendirmelerde bulundu: “Rusya’nın ambargo kararı kapsamında sığır ve kümes hayvanı eti, tüm meyve ve sebzeler, kaşar peynirleri ve süt başta olmak üzere tarım ve gıda ürünleri bulunuyor. Rusya, bu ürünleri Türkiye, Brezilya, Çin ve Arjantin’in de aralarında bulunduğu birçok ülkeden karşılayabileceğini açıkladı. Rusya pazarı ihracat açısından büyük önem taşıyor. Rusya’nın, AB, ABD, Avustralya, Kanada ve Norveç’e yönelik gıda ithalatı ambargosu bize büyük fırsat oluşturdu. Bu fırsatı iyi değerlendirmeli, ihracatımızı artırmalıyız. İhracat yaparken, iç piyasa ihtiyaçlarını ve fiyatlarını da göz önünde bulundurmalıyız.”
Okunma Sayısı: 636
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı