"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

80 bin adet '65 yaş üstü kartı' yola çıktı

18 Ocak 2015, Pazar 12:14
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, 65 yaş ve üzerindeki vatandaşların toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanmalarını sağlayan elektronik kartların dağıtımına başladı.

Basımı tamamlanan 80 bin kart kargoya verildi. Başvurularını da internet üzerinden yapan İzmirliler, bu hizmet sayesinde “evlerinden bile çıkmadan” kartlarına ulaşmanın keyfini yaşadı. 

Toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanan 65 yaş ve üzerindeki İzmirliler, kişiselleştirilmiş elektronik kartlarına evlerinden hiç çıkmadan ulaşabiliyor. Gişelere giderek elden başvuru yapmak istemeyenler, ESHOT Genel Müdürlüğü’nün web sitesi (www.eshot.gov.tr) üzerinden başvuru işlemlerini yapabiliyor. Başvuru hangi şekilde yapılmış olursa olsun, basımı tamamlanan kartlar sahiplerine kargoyla teslim ediliyor. Bugüne dek ESHOT Genel Müdürlüğü’ne gişeler ve internet üzerinden 121 bin kişi 65 yaş kartı almak için başvuruda bulundu. 80 bin kişinin kartı ise basılarak kargoyla sahiplerine postalandı. Geri kalan bölümün basım ve teslim işlemlerinin ise en fazla 10 gün içinde tamamlanacağı belirtiliyor.

Bununla birlikte henüz kartlarını almayanlar nüfus cüzdanlarını göstererek toplu ulaşım araçlarına ücretsiz binebiliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Yıllarca bu kente ve bu ülkeye hizmet etmiş insanlarımıza böyle bir kolaylık sağlamayı, toplumsal kültürümüz açısından da, sosyal belediyecilik açısından da yapılması gereken bir uygulama olarak görüyoruz." denildi.

Okunma Sayısı: 2154
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı