"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Adalet gecikmesin

14 Şubat 2018, Çarşamba
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, OHAL kapsamında 100 binden fazla dilekçeyi inceleyecek 7 kişilik komisyondaki üye sayısının yetersizliğini soru önergesiyle Meclis gündemine getirdi.

Ömer Fethi Gürer’in önergesine yanıt veren Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, komisyon üyelerinin haricinde 80’i raportör olmak üzere 200 personelin görev aldığını açıkladı. Ancak komisyonun dilekçeleri almaya başladığı 17 Temmuz 2017’den bu yana karara bağlanan dilekçe sayısının 3 bin civarında kalması,  sürecin uzun süreceğini gösteriyor. CHP’li Gürer, Olağanüstü Hal (OHAL) İnceleme Komisyonunun çalışmalarıyla ilgili olarak Başbakan Binali Yıldırım’a yönelttiği soru önergesinde, komisyona başvuran 101 bin dilekçe sahibi hakkında kurulun hangi kararları aldığını, inceleme sürecinin ne kadar devam edeceğini ve bu sürecin incelenmesi için 7 kişiden oluşan kuruldaki üye sayısının yeterli olup olmadığını sordu.

200 personel görev yapıyor

Milletvekili Gürer’in önergesine, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ yanıt verdi. Bekir Bozdağ, “Komisyon, olağanüstü hal kapsamında doğrudan KHK hükümleri ile hakkında işlem tesis edilenlere ilişkin başvuruları değerlendirip karara bağlamaktadır. Komisyon bünyesinde, üyelerden başka 80’i Raportör (hâkim, uzman, müfettiş) olmak üzere toplam 200 personel görev yapmaktadır” açıklamasında bulundu. Gerçek Gündem’in haberine göre, Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ülkenin bölünmez bütünlüğüne kastedenlerin suçları kesinleştikten sonra mutlaka gerekli cezalara çarptırılması gerektiğini belirterek, “Ancak haklarında herhangi bir delil olmadığı halde mağduriyet yaşayanların varlığı da bilinmektedir. Bu konuda adaletin gecikmemesi adına düzenlemeler yapılmalıdır” şeklinde konuştu.  

 

Etiketler: ohal, ohal komisyonu
Okunma Sayısı: 6237
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • ali

    14.2.2018 12:00:24

    amaç oyalamak

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı