"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Adil olursak salgını birkaç ayda kontrol altına alabiliriz'

19 Nisan 2021, Pazartesi 20:41
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Sekreteri Tedros Adhanom Ghebreyesus, dünyanın Kovid-19 salgınını bir kaç ay içinde kontrol altına alabilecek imkanlara sahip olduğunu söyleyerek, bu kaynakların adil kullanımı için çağrı yaptı.

Günlük basın toplantısında konuşan DSÖ başkanı, "Eğer imkanlarımızı etkili ve adil bir şekilde kullanırsak, küresel çapta bu salgını bir kaç ay içinde kontrol altına almamız mümkün" ifadelerini kullandı.

Ghebreyesus, virüsün daha bulaşıcı türünden dolayı 25-59 yaş aralığındaki grupta artan vaka sayılarının da alarm verdiğini söyledi.

Genel sekreter, "1 milyon can kaybı 9 ayda kaydedildi, 4 ay sonrasında 2 milyona çıktı, 3 ayda ise can kaybı 3 milyon oldu" diyerek ölümlerdeki artışın hızına da dikkat çekti.

Ghebreyesus, geçen haftaki bir açıklamasında pandeminin sonlanması için "çok uzun bir yol" olduğu uyarısında bulunmuş fakat tünelin sonunda ışığın göründüğünü de ima etmişti. Ghebreyesus, "İyimser olmak için birçok nedenimiz var. Yılın ilk iki ayında vaka ve ölü sayılarındaki düşüş, bu virüs ve varyantlarının durdurulabileceğini gösteriyor." demişti.

Euronews Türkçe

Etiketler: adil, salgın
Okunma Sayısı: 1105
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı