"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ahmet Altan’a AİHM tahliyesi

15 Nisan 2021, Perşembe 17:00
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) Ahmet Altan’ın başvurusunda Türkiye aleyhine ‘hak ihlâli’ kararı vermesinin ardından Yargıtay da temyiz incelemesini tamamladı.

Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak’a “silâhlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme” suçundan verilen hapis cezaları bozulurken, Altan için tahliye kararı da çıktı. Yargıtay 16. Ceza Dairesi, “FETÖ’ye yardım” suçundan 10.5 yıl hapse mahkûm edilen Ahmet Altan ile 8 yıl 9 ay hapse çarptırılan Nazlı Ilıcak hakkındaki temyiz incelemesini yaptı. Yüksek Mahkeme her iki isimin mahkûmiyet hükmünü, cezaya dayanak olan suça indirim uygulanmadığı gerekçesiyle bozarken, Altan’ın tutuklulukta geçirdiği süreyi dikkate alarak tahliyesine de karar verdi.

Evrensel hukuk şaşmaz

Gazeteci Ahmet Altan’ın tahliyesi için Silivri’ye giderken BBC Türkçe’ye açıklamada bulunan Altan’ın avukatı Figen Çalıkuşu, “Dün Yargıtay’a tahliyesi için dilekçe verdim. AİHM de dört yıldır devam eden hukuksal zorbalığa son verdi. Evrensel hukuk ve değerler şaşmaz. Ama hukuksal zorbalık kayda geçer. 15 Temmuz yargıyı fena hırpaladı. Oysa Ahmet Altan’ın tutuklu olması adına hiçbir eylemi yok. Dün bu da kayıt altına alındı” diye konuştu.

Okunma Sayısı: 813
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hacı Ahmet

    16.4.2021 13:20:17

    Gorunen o ki geçmişe dönük kanun yapıp Ahmet Altan gibilere ve masum suçsuz yere uyduruk suçlar ile ceza evinde yatanlara gelecek günler için devlet bütçesinden ihtiyaç akçesi hazırlamaya başlaması gerekir. Baksanız ya 10,5 yıldan taliye çıkıyor. Şu anki vaziyette göre durum ona göre hal alıyor gidişat onu gösteriyor.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı