"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AYM’ye çağrı

24 Temmuz 2019, Çarşamba 18:00
Sokağa çıkma yasakları ve çatışmalar sırasında yaşanan insan hakları ihlâllerine karşı, 11 Ocak 2016’da “Bu Suça Ortak Olmayacağız” bildirisini imzalayan akademisyenlere yönelik davaların düşmesi talebiyle imza kampanyası başlatıldı.

Ankara Düşünceye Özgürlük Girişimi tarafından, Change.org sitesinde başlatılan, “Akademisyenler ve destekçileri için açılan yüzlerce dava düşsün, ifade özgürlüğü kazansın…” başlıklı kampanyanın imza metninde, 17 Temmuz 2019 itibariyle 58 ayrı mahkemede yargılanan 784 akademisyenin 204’ünün dâvâları sonuçlandığı, hepsinde “örgüt propagandası” veya “örgüte yardım” suçlamasıyla mahkûmiyet kararı verildiği, cezaların 36’sında erteleme uygulanmadığı aktarıldı. Duvar’ın haberine göre, akademisyenlerle ilgili yargı süreci, Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) taşındığı hatırlatılan metinde, AYM’ye “temel hak ve özgürlüklerin korunmasını sağlayacak adımlar” çağrısı yapıldı.

Etiketler: aym
Okunma Sayısı: 879
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı