"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Balyoz davasından beraat eden albaya rekor tazminat

18 Nisan 2016, Pazartesi 09:17
Balyoz ve Poyrazköy davaları kapsamında 3,5 yıl tutuklu yargılanan SAT Komandosu emekli Albay Ali Türkşen, devlete karşı açtığı tazminat davasını kazandı.

800 bin TL manevi tazminat hakkı kazanan Türkşen, mahkemede yaptığı savunmada, “Ben buraya sizin paranızı dilenmeye gelmedim" dedi.

Anayasa Mahkemesi’nin hak ihlali kararı vermesinin ardından 3,5 yıl boyunca tutuklu yargılandığı Balyoz Davasından beraat eden emekli SAT Komandosu Albay Ali Türkşen, Poyarazköy davası kapsamında yapılan yargılamadan da beraat etmişti.

Milliyet’ten Damla Güler’in haberine göre Türkşen aldığı beraat kararının ardından mağdur olduğu gerekçesiyle devlete manevi tazminat davası açtı. İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde önceki gün görülen karar duruşmasında Türkşen ve avukatı İbrahim Şahinkaya hazır bulundu. 

Duruşmada söz alan Ali Türkşen, “Ben buraya sizden para dilenmeye gelmedim” diyerek konuşmasına başladı. Türkşen, “Tutuklu kapısından tutuklu olarak bu salonlara çok girdim. bugün buraya avukatlarımla birlikte özgür bir şekilde vatandaş kapısından girmek için geldim” dedi. Davayı karara bağlayan mahkeme devleti Türkşen’e 800 bin TL tazminat ödemeye mahkum etti.

Okunma Sayısı: 2392
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    18.4.2016 10:05:12

    Bu para hazineden ödenirse hakkımı haram ediyorum.Bu para BU DAVALARIN SAVCISIYIM diyerek efelenmeyi yapanların,bu para ZALİM İDARECİLİK YAPANLARIN ŞAHSİ SERVETİNDEN ÖDENMELİDİR.VE ÖDETTİRİLMELİDİR.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı