"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Çare İslam kardeşliğinde

15 Ekim 2019, Salı 00:30
Gazetemiz yazarlarından Cevher İlhan, Adıyaman Yeni Asya Vakfı’nda verdiği seminerde, alem-i islâmın tüm sorunlarının İslâm kardeşliğiyle çözülebileceğini söyledi.

Cevher İlhan’ın Adıyaman’da “Bediüzzaman’ın tesbitleriyle, Uhuvvet ve İslâm Kardeşliği” konulu seminerde, Alem-i İslâmın tüm sorunlarının çaresi olarak Bediüzzaman’ın “İslâm kardeşliği” üzerine inşa ettiği maddi ve mânevî işbirliğine bağlı olduğunu söyledi.

Saadet-i dünyeviye İslamiyette

Yeni Asya Adıyaman Temsilciliği’nde düzenlenen seminerde Cevher İlhan, bundan bir asır sene önce Osmanlı’nın dağılmasına çâreler aranırken, Bediüzzaman’ın, Müslüman ülkelerin demokrasiyi, hukuku, insan haklarını Kur’ân’daki temel târifleriyle ve Peygamberimizin (asm) hadislerinin izâhıyla yeniden tefsir ettiğini belirtip Müslümanların  sahip çıkmalarının önemini anlattı.

Bediüzzaman’ın “İslâm kardeşliği” üzerine inşa edilecek maddi ve mânevî işbirliğine bağlı olduğunu ve “İstikbâlin hâkim-i mutlakı olan İslâmiyetle saadet-i dünyeviyeyi kazanacakları” müjdesinin bu şuura tahakkuk edeceği müjdesinin mânâsını hatırlattı  Seminer, dinleyicilerin sorularına yine Bediüzzaman’ın tefsir ve izâhlarına göre verilen cevaplarla sona erdi.

MEHMET SITKI DENİZ - ADIYAMAN

Okunma Sayısı: 982
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı