"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Dayanıklı yapılar inşa edilmeli

29 Ocak 2020, Çarşamba
Avrupa Hazır Beton Birliği (ERMCO) ve Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık, “Depremlerin zararlarını azaltmanın en etkin yolu kaliteli, depreme dayanıklı yapılar inşa etmektir” dedi.

Türkiye’de standartlara uygun beton üretilmesi ve inşaatlarda doğru beton uygulamalarının sağlanması için 30 yılı aşkın süredir uğraş veren Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), 24 Ocak günü 20.55’te Elâzığ Sivrice’de meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki deprem sonrası bir açıklamada bulundu. Avrupa Hazır Beton Birliği (ERMCO) ve Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık, depremlerin oluşturacağı zararları azaltmanın en etkin yolunun kaliteli ve güvenliği kanıtlanmış betonlarla depreme dayanıklı yapılar inşa etmek olduğuna dikkat çekerek “Artık fay hatlarını değil, depreme dayanıklı yapılaşmayı konuşmalıyız” dedi.

Çürük binalar ölüm sebebi

Uzun yıllardır kaliteli yapılaşmaya dikkat çektiklerini vurgulayan Işık, şu açıklamalarda bulundu: “2019 yılında yürürlüğe giren yeni Türkiye Deprem Tehlike Haritası’nı incelediğimizde nüfusumuzun yüzde 70’ten fazlasının deprem tehlikesi yüksek bölgelerde yaşamakta olduğunu görüyoruz. T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşümün gerekli olduğu 6,7 milyon konuttan öncelikli olarak 1,5 milyonunun 5 yıl içerisinde kentsel dönüşüm kapsamında yenileneceğini açıklamıştır. Elâzığ’da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki deprem, kentsel dönüşümün önemini bir kez daha ortaya koymaktadır. Deprem insanları öldürmüyor, çürük binalar insanları öldürüyor.”

İstanbul – Yeni Asya 

 

Okunma Sayısı: 716
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    29.1.2020 11:36:20

    İMAR BARIŞI ne getirdi:32 Parsel bulunan adanın 30 parselinde 1'den 7 kata kadar parseller üzerinde bina yapılmış ve 2 parsel arsa vasfında idi.İlgili belediyeden boş arsaya kanuni yoldan inşaat izni istedim HAYIR dediler.Yeni İP.ile blok nizam yapılaşma olacakmış.Bunun içinde mevcut binalar yıkılacak.Bize ise mevcut plana göre 2 kat izin vermediler.Geçici ruhsat,çelik kontrüksiyon imalat dedik olmaz dediler. İMAR BARIŞI ile ise bu 7 katlı binaların 2 kattan sonrası için BASTIRDINMI PARAYI ALIRSIN KAT MÜLKİ,YETİ TAPUSUNU dediler ve para yatıran tpuları aldı.Şimdi de dairelerini satıyor(İB.önce satamıyordu)iŞTE ÇÜRÜK.ÇARPIK YAPILAŞMA ib.İLE YASAL TEMİNAT ALTINA GİRDİ VE DEPREM İÇİN RİSKLER ARTTI.bOŞ ARSAMIZA İSE 2 KAT İÇİN DAHİ HEMDE ÇELİK KONTRÜKSİYONA İZİN VERİLMEDİ. AKPMHP'NİN HAK-HUKUK-ADALET VE MİLLETE HİZMET ANLAYIŞI BU.DEPREME KARŞI MİLLETİ BÖYLE KORUYORLAR.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı