"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hukukçu-Yazar Philippe Sands: Gazze’ye sessiz kalmak ahlâksızlıktır

12 Ekim 2026, Pazartesi 23:35
Alman Yayıncılar Birliğinin Barış Ödülü’nü alan hukukçu ve yazar Philippe Sands, törende yaptığı konuşmada Almanya’yı İsrail’e karşı tutumunda “ahlâksız bir sessizlik” sergilemekle suçladı.

Alman Yayıncılar Birliğinin Barış Ödülü'ne layık görülen hukukçu ve yazar Philippe Sands, Almanya’nın İsrail’e yönelik tutumunu eleştirdi. Frankfurt şehrindeki Pauls Kilisesi’nde düzenlenen törende Sands’a Alman Yayıncılar Birliğinin Barış Ödülü verildi. Alman Yayıncılar Birliği jürisi tarafından yapılan açıklamada, Sands’ın çağın en önemli entelektüel seslerinden biri olduğu ve adalet, barış, uluslararası hukukun kararlılıkla savunulması için mücadele ettiği belirtildi.

Ahlâksız sessizlik

Alman Haber Ajansının (DPA) haberine göre hukukçu ve yazar Sands de törende yaptığı konuşmada, Almanya’yı İsrail’e karşı tutumunda “ahlâksız bir sessizlik” sergilemekle suçladı. Sands, İsrail’in Filistinlilere karşı soykırım işleyip işlemediği konusunun “beyhude dikkat dağıtma manevrası” olmadığını ifade ederek, “Çeşitli uluslararası hukuk suçları arasında bir hiyerarşi yoktur.” dedi. Uluslararası hukuk ihlallerinin özellikle dostlar arasında dile getirilmesi gerektiğini vurgulayan Sands, “Bu antisemitizm değildir. İsrail karşıtlığı değildir. Bu gerçektir.” ifadesini kullandı.

Susmak çare değildir

Almanya’da tartışmaların kısıtlanmasını “endişe verici” olarak nitelendiren Sands, “Bu suçların gerçekliğini susturmak ahlâksızlıktır. Suçları kınamaya çalışanları susturmak da ahlâksızlıktır” diye konuştu. Almanya’nın birçok zulmü kınadığını aktaran Sands, “Ancak İsrail’e, Gazze Şeridi’ne ve Batı Şeria’ya ilişkin Alman sessizliği bugüne kadar yüksek seslidir.” ifadesini kullandı. Uluslararası hukuk ihlâlleri karşısında sessizliğin kırılması gerektiğini vurgulayan Sands, “Susmak yol değildir. Ne bir aile için, ne bir toplum için ne bir ülke için” dedi.

AA

Okunma Sayısı: 226
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı