"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Gazetelerimizin de kalkınması lâzım

12 Temmuz 2019, Cuma 21:04
Basın İlân Kurumu (BİK) Genel Müdürü Yakup Karaca, “Eğer kalkınmak istiyorsak gazetelerimizin de kalkınması lÂzım” diye konuştu.

Basın İlân Kurumu (BİK) Genel Müdürü Yakup Karaca, BİK Mersin Şubesi tarafından bir otelde düzenlenen “Mersin İli İş Birliği ve İstişare Toplantısı”nda yaptığı konuşmada, her zaman gazetelerin yanında olduklarını belirtti. Gazetelerin tüm ihtiyaçlarıyla ilgilenmek durumunda olduklarını vurgulayan Karaca, Türkiye’nin belli bir kalkınmışlık düzeyine geldiğini, gazetelerin de bu düzeyi yakalaması gerektiğini söyledi. Adalet Bakanlığının yaptığı bir çalışma nedeniyle icra ilânlarının kesileceği yönünde iddiaların gündemde olduğunu ifade eden Karaca, “Tabiî ki bundan endişe ediliyor ama gazetelerimiz de bir sektör. Sizler sadece haber üretmiyorsunuz aynı zamanda ülke ekonomisine katma değer üretiyorsunuz. Ben baştan beri hep öyle baktım. Eğer kalkınmak istiyorsak gazetelerimizin de kalkınması lâzım. Biz sektörün ihtiyaçlarını görüp tedbir almaya çalışıyoruz, ama karar verici biz değiliz” diye konuştu.     

 

İhtisas komisyonu kurulsun

Kalkınma planları hazırlanmadan önce önemli sektörler için ihtisas komisyonları kurulduğunu ve o sektör temsilcileriyle bir araya gelindiğini anlatan Karaca, şöyle konuştu:  “Ben son 2 dönemdir çok çalıştım, ama muvaffak olamadım. Genel olarak medya, ama özelde basın sektörümüz için bir ihtisas komisyonu olmadı. Mutlaka medyamızın, gazetelerimizin, sektörümüzün kalkınma planlarında adının geçmesi gerektiğine inananlardanım. Bu önemli. Şu anda gazetelerimizle ilgili karar alınacak, ama kimlerle karar alınacak belli değil. Halbuki kalkınma planlarında yer almış olsa bu konuda hedef ve strateji ne herkes önünü görür. Ona göre hazırlığını yapar.”    

AA

Okunma Sayısı: 1511
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    13.7.2019 09:30:15

    İktidarın piyonu gibi hareket eden (YANDAŞ VE HAVUZ MEDYASI)basının itibarını yokedenlerdir.Asparagas,gerçek dışı haber,kişi ve kurumları lekeleyen iftira ve tezvirat dolu yayın yapan sözde basın özünde paralı uşaklara basın demek ne mümkün.Basın ilan kurumu yetkilisi olarak basına sahip çıkmak istiyorsanız o zaman her halükarda izzeti,doğru ve dürüst,gerçekleri yazan,haber yapan gazetelere sahip çıkınız.İktidarın borazanı olacak diyerek milyar dolara yakın kamu kaynakları peşkeş çekilenler BASIN organı,gazete ve yayıncı olarak adlandırılamaz.Bunlar iflas etmiş SSCB gibi zihniyetin bugünkü fosil temsilcileri olurlar.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı