"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İktidardan itiraf: Her 4 kişiden 3’ü kaçak çıktı

03 Aralık 2025, Çarşamba 13:58
“Sınırlarımızdan bizden habersiz kuş uçmaz” diyen iktidardan itiraf geldi. İçişleri Bakanı Yerlikaya, bu yılın ilk üç ayında kimlik sorgusu yapılan 4 yabancı uyrukludan 3’ünün düzensiz göçmen çıktığını açıkladı.

Son 7 ayda ise bu oran çok aşağılara çekildi. Yerlikaya şunları söyledi: “Bu yılın ilk 10 ayında 63 bin, son 2 yılda da 326 bin kaçak göçmen sınır dışı edildi. 375 mobil araç ile son 2 yılda 6 milyon 28 bin yabancının kimlik kontrolü yapıldı. Aylık ortalama 410-415 bin kimlik sorgulaması yapıyoruz. Düzensiz göçmen oranı yüzde 1.4’e düştü. 2025’in ilk 10 ayında 3 bin 627 göçmen kaçakçısı tutuklandı. Suriye’de rejimin çöküşüyle birlikte 557 bin 702 kişi de ülkesine döndü. 31 Ekim 2025 itibarıyla ülkemizde yasal kalış hakkı olan yabancıların sayısı 3 milyon 615 bin 491 kişidir.” 

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 250
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı