"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Karayolları’nda çalışan işçiler de eylem yaptı

03 Haziran 2015, Çarşamba 14:25
Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Çorum 73. Şube Şefliği bünyesinde ‘taşeron’ olarak çalışan yaklaşık 80 işçi, maaşlarına zam yapılmadığı gerekçesiyle iş bırakma eylemi yaptı.

7 Haziran seçimleri öncesi özellikle muhalefet partileri taşeron işçi sorununa çözüm getirecek vaatlerle öne çıkıyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu 30 Nisan’da katıldığı bir programda Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesinde ‘taşeron’ olarak çalışan 6 bin 417 işçinin kadroya alınacağını müjdelemişti. Ancak Başbakan’ın müjdesinin daha önce açılan davalar üzerine verilen Yargıtay kararı olduğu ortaya çıkmıştı.

Karayolları bünyesinde çalışan taşeron işçilerin sorunları çözüm beklerken, Çorum 73. Şube Şefliğinde çalışan yaklaşık 80 işçi, firma ile yaşadıkları maaş artışları sorunu sebebiyle iş bıraktı. 16 aylık sözleşmelerinin bittiğini açıklayan işçiler, önümüzdeki 3 yılı kapsayan yeni bir ihale yapıldığını, ancak kendilerine sunulan şartlarda talep ettikleri düzenlemelerin yapılmadığını öne sürdü. 

Maaşlarına zam yapılmayacağını ve 3 yıl boyunca yine aynı parayı alacaklarını ifade eden işçiler, "3 yıl sonra asgari ücretten daha az maaş alacağız. Talep ettiğimiz maaş zammı, yemek parası ve mesai ücretini alamıyoruz. Haftalık 45 saatin üzerinde çalışıyoruz. Maaşlar gecikmeli yatıyor. Konuşacak muhatap bulamıyoruz. Aynı şartlarla devam etmek istemediğimizi açıkladığımızda da işten çıkarılma tehdidi altındayız." dedi.

'ÇÖZÜM BEKLİYORUZ'

Maaşlarında iyileştirme beklediklerini açıklayan işçiler, şunları söyledi: "Arazide çalıştığımız için yemeğimizi kendi imkanlarımızla yiyoruz. Yemeğe harcadığımız parayı çıkınca maaşımız asgari ücretin çok çok altında. 3 yıl boyunca yine 1.050 TL’ye karşılık çalışmamızı istiyorlar. Biz 1.500 TL olmasını istiyoruz. Ama uzlaşan yok. ‘Verdiğimiz fiyata çalışırsınız yoksa gidersiniz’ diyerek kovmaya çalışıyorlar. Buna göz yumanlar bu fiyata çalışsınlar, eğer geçinebilirseler biz de çalışırız. Burada uzun yıllar çalışan arkadaşlarımız var. Herkes zor durumda. Halen bir gelişme ve anlaşma olmadı. Bir çözüm bekliyoruz."

Okunma Sayısı: 2138
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı