"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kent Konseyleri Dönem Başkanı: Hâlâ kent konseyi kurulmamış şehirler var

15 Haziran 2015, Pazartesi 21:40
Türkiye Kent Konseyleri Birliği Dönem Başkanı Hasan Soygüzel, yerel seçimler üzerinden bir yılı aşkın süre geçmiş olmasına rağmen hâlâ kent konseyi kurulmamış şehirler bulunduğunu söyledi.

Türkiye'de kurulması gereken binin üzerinde kent konseyi olduğunu ifade eden Soygüzel, "Şu anda maalesef 200 civarı kent konseyi kurulmuş durumda. Yani yaklaşık yüzde 15'lik bir yüzde var. Bu sayının artmasını ümit ediyor ve bu çerçevede çalışmalar yapıyoruz." dedi. 

Türkiye Kent Konseyleri Birliği üyeleri, Gaziantep'te bir araya gelerek çeşitli temaslarda bulundu. Yapılan görüşmelerin ardından Tuğcan Otel'de düzenlenen basın toplantısında konuşan Dönem Başkanı Hasan Soygüzel, 7 Haziran genel seçimlerinin sonuçlarına ilişkin değerlendirmede bulundu. Soygüzel, "Biz Türkiye Kent Konseyleri Birliği olarak yüksek bir katılımla ve demokratik bir olgunlukla bu seçimin gerçekleşmiş olmasını çok önemsiyoruz. Bunu Türkiye'nin demokratik bir kazanımı olarak görüyoruz. Demokrasinin güç kazanması ve geleceğe umutla bakmak açısından önemli bir aşama olduğunu düşünüyoruz. Ayrıca Türkiye'deki bütün siyasi renklerin Parlamento'da yer almış olması, yüzde 97 oranında bir temsille TBMM'nin oluşmuş olması da yine demokratik katılım bakımından son derece önemli." ifadelerini kullandı. 

4 partinin Meclis'e girdiğini anımsatan ve bu partilerin seçim beyannamelerini de birlik olarak incelediklerini dile getiren Soygüzel, "Her bir partinin seçim beyannamelerinde katılımın, yerel demokrasinin önemine değindiğini gördük. Bu bizi memnun etti. Yine hemen hemen bütün partilerimiz kent konseylerinin önemine, demokrasinin gelişimine büyük katkı sağladığına ve katılım mekanizması olarak kent konseylerinin güçlendirileceği, destekleneceği beyanlarında bulundular. Ancak şunu ifade etmek istiyorum ki şimdi bu partilerden kent konseyleri ile ilgili taahhütlerini yerine getirmelerini, desteklemelerini, daha güçlü biçimde varlıklarını sürdürmeleri bağlamında adımlar atılmasını talep ve temenni ediyoruz." şeklinde konuştu. 

'BÜTÜN BELEDİYE BÖLGELERİNDE KENT KONSEYİ KURULMASI GEREKLİ'

Kent konseyi olmayan şehirler bulunduğuna dikkat çeken Soygüzel, "Yerel seçimler üzerinden bir yılı aşkın süre geçmiş olmasına, Belediye Kanunu'nun kent konseylerini kurma ve ilk toplantıya çağırma görevlerini belediye başkanlarına vermesine rağmen, hala ülkemizde kent konseyi kurulmamış olan şehirlerimiz var. Biz bu bağlamda bazı çağrılar yaptık. Ancak hâlâ bazı belediye başkanlarımız maalesef kent konseyini oluşturma noktasında çekingen davranmakta. Yerel düzeyde demokrasinin önünü açacak en önemli mekanizmalardan birisi olan kent konseylerinin şehirlerinde oluşmasına yönelik adım atmamaktadırlar." eleştirisinde bulundu.

Belediye Kanunu'na göre bütün belediye bölgelerinde kent konseylerinin kurulması gerektiğine vurgu yapan Soygüzel, "Biz öncelikle büyükşehir ve illeri gündeme getiriyoruz. Ancak Türkiye'de 81 il 950 ilçe ve 380 civarında da belde var. Yani kurulması gereken binin üzerinde kent konseyi var. Ama şu anda maalesef 200 civarı kent konseyi kurulmuş durumda. Yani yaklaşık yüzde 15'lik bir yüzde var. Bu sayının artmasını ümit ediyor ve bu çerçevede çalışmalar yapıyoruz." değerlendirmesinde bulundu. 

Toplantıya Soygüzel'in yanı sıra Kahramanmaraş Kent Konseyi Başkanı Zeynep Özbaş Arıkan, Çanakkale Kent Konseyi Başkanı Saim Yavuz, Çanakkale Kent Konseyi Genel Sekreteri Gülay Sarışen, Gebze Kent Konseyi Genel Sekreteri Esat Ural, Türkiye Kent Konseyleri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Sabri Dişli ve Basın Müşaviri Ökkeş Özekşi katıldı.

Okunma Sayısı: 2598
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı