"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Madımak faciasının 23. yılı: İnsanlığın ortak acısı...

02 Temmuz 2016, Cumartesi 16:23
Sivas Valisi Davut Gül ve Belediye Başkanı Sami Aydın, kentte 2 Temmuz 1993’te çıkan olaylarda vefat eden 37 kişi için eski Madımak Oteli binasında oluşturulan anı köşesine kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleriyle karanfil bıraktı.

Burada basın mensuplarına açıklamada bulunan Gül, “23 yıl önce 37 vatandaşın hayatını kaybettiği, hem Sivas’ın hem Türkiye’nin hem dünyanın, bütün vicdanlarda çok olumsuz etkiler bıraktığı bir olay dolayısıyla geldik” dedi. Türkiye’de bu tür olayları kaşıyan şer güçlerinin hep olduğunu ve bundan sonra da olmaya devam edeceğini belirten Gül, şunları kaydetti: “Sivas şehrinin, halkının ve Sivaslıların bu olayla uzaktan yakından alâkası yok. Hayatın her döneminde geçmişte de şimdide de gelecekte de Sivas’taki insanlar kardeşlik, dostluk, barış, hoşgörü içerisinde birlikte yaşamış. Sivas’ta yaşayan insanlar bunun farkında. Bizim bir acımız var. Bu acı hem bizim acımız hem Sivas’ın acısı hem Türkiye’nin acısı, insanlığın ortak acısı.”

Konuyla ilgili diğer haberler:

Sivas Katliâmı’nın Müslümanlıkla ilgisi yok

Aziz Nesin’in oğlu, bilim insanı Ali Nesin, Sivas Madımak katliâmının dinle ilgilisi olmadığını, derin devletin kışkırtması olduğunu söyledi.

Devamını okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/sivas-katliami-nin-muslumanlikla-ilgisi-yok_177253

Okunma Sayısı: 2880
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı