"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sağlık Bakanı Koca, koronavirüsle ilgili yeni önlemleri açıkladı

07 Şubat 2020, Cuma 20:07
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin'den hayvan ve hayvansal ürün ithalatının geçici süre için durdurulduğunu açıkladı. Türkiye'ye çalışmaya gelen Çinliler ise 14 gün boyunca tetkiklere tabi tutulacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkarak dünyaya yayılan yeni koronavirüsle ilgili alınan ek önlemleri açıkladı.

Hayvandan insana bulaşan koronavirüsün hangi hayvandan kaynaklandığının henüz net olarak bilinmediğine dikkat çeken Koca, "Çin'den her türlü canlı-cansız hayvan, hayvansal ürünler ve yan ürünlerinin ithalatının geçici bir süreyle durdurulması kararı alındığını" bildirdi. Koca, ithalatı durdurulan ürünler arasında kümes hayvanları, deniz ürünleri, yumuşakçalar, hayvansal yağlar ve benzeri ürünlerin bulunduğunu kaydetti.

Uygulamaya sokulacak yeni önlemler arasında Türkiye'ye çalışmaya gelen Çin vatandaşlarının kontrol ve tetkikleri de bulunuyor. Koca, söz konusu Çin vatandaşlarının 14 gün süreyle izinli sayılacağını, iletişim bilgilerinin il sağlık müdürlüklerine bildirileceğini, belirti ve bulgular açısından takiplerinin yapılması sonrasında Sağlık Bakanlığının izniyle çalışmaya başlayacaklarını açıkladı.

Şüpheli vaka yok

Ocak ayında Çin uçuşları için başlatılan termal kamera taramalarını genişlettiklerini belirten Koca, iki gün önce başlatılan uygulamayla tüm uluslararası havalimanlarında yurt dışından gelen tüm yolcuların tarandığını, 17 havalimanındaki taramalarda herhangi şüpheli bir yolcuya rastlanmadığını bildirdi.

Sağlık Bakanı, Vuhan kentinden Türkiye'ye getirilen ve 14 günlük karantinaya alınan Türk vatandaşları arasında da koronavirüse rastlanmadığını açıkladı. Koca, Ankara'daki Zekai Tahir Burak Hastanesinde takip edilen 61 kişiden alınan ikinci numunelerin de negatif çıktığını kaydetti.

Deutsche Welle Türkçe

Okunma Sayısı: 1391
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı