"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Suriye’de tehlikeli tırmanış

17 Haziran 2019, Pazartesi 18:15
Suriye’de sınır ötesinde askerî varlığıyla operasyonlar yürüten Türkiye, ilk kez Şam rejimi ordusu ile çatışma yaşandığını duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı, yazılı açıklamasında, “kasıtlı olduğu değerlendirilen havan saldırısı” üzerine Suriye rejim gücüne karşılık verildiğini bildirdi. Açıklamada, “Suriye rejim güçlerinin İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesinde kontrol ettiği Tall Bazan bölgesinden, Murak bölgesinde yer alan 9 numaralı Gözlem Noktamıza kasıtlı olduğu değerlendirilen top/havan atışları ile bir saldırı gerçekleştirilmiştir. Saldırıya bölgedeki ağır silahlarla anında karşılık verilmiştir. Yapılan saldırıda personel zayiatı olmayıp; üs bölgemizde yer alan, tesis, teçhizat ve malzemelerden bir kısmı kısmi hasar görmüştür. Saldırıyla ilgili olarak Rusya nezdinde gerekli girişimlerde bulunulmuştur. Durum yakından takip edilmektedir” denildi.  Türkiye, Suriye’de şimdiye dek terör örgütü olarak kabul ettiği unsurları hedef alarak askeri karşılık veriyordu.

Sadece terör örgütleriyle askerî çatışmalara girilmişti 

Türkiye, bugüne kadar Suriye topraklarında sadece terör örgütleriyle mücadele kapsamında askeri çatışmalara girmişti. TSK, ilk önce Fırat Kalkanı Operasyonu ile kendi sınır bölgesinden Cerablus – El Bab yerleşim bölgelerini kapsayacak şekilde IŞİD unsurlarını temizlemek üzere hareket etmişti. Türkiye, bu operasyonda Özgür Suriye Ordusu adı altındaki rejim muhalifleriyle birlikte askeri süreci ve sonrasındaki yerleşim bölgelerinin kontrolünü gerçekleştirmişti. Türkiye, PKK’ya bağlı terör örgütü unsuru PYD/YPG unsurlarını Fırat Nehri’nin doğusuna çekilmeye zorlamak amacıyla Zeytin Dalı Operasyonu ile Afrin bölgesinde çatışmıştı. Burada Türk Ordusu, Afrin’in kontrolünü ele geçirerek, Menbiç yerleşim bölgesi sınırına ilerlemişti. 

Etiketler: Türkiye, TSK; Suriye
Okunma Sayısı: 2986
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    18.6.2019 07:29:20

    SURİYE probleminin ana hedefi gerçekleştiriliyor.SURİYE ve TÜRKİYE savaşıp İSLAM ALEMİNDE derin ve tamiri zor bir yara açılması İSRAİL'in hedeflerindendir. Zaten 'İSRAİL BİZE,BİZ İSRAİL'E MUHTACIZ,diyerek asıl niyetini ortaya koyan ALİL KAFAnın ana hedefide bu değilmidir. KIBRIS Meselesinden dersler çıkartıp,haklı olduğumuz halde haksızlıklara maruz kaldığımız bir vakıada bunları yaşayan ve yaşatılan ülkemize sanırmısınız ki size SURİYE'de bazı müdahalelere izin verilmesi sıradan bir hal olsun.Bakınız KIBRIS açıklarında gaz ve petrol araştırmalarında dahi engel çıkartanların yaptıklarından ders almıyormusunuz. Bu ülkeye en büyük kötülüklerden biri kardeş ve komşu İSLAM DEVLETİ ile savaşa sokmak olur.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı