"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Terör mağduru ailelere gıda ve giysi yardımı yapıldı

17 Eylül 2016, Cumartesi 15:32
Şırnak'ın Silopi ilçesinde Türk Kızılayı, aralarında terör mağduru olan ailelerinde bulunduğu dar gelirlilere 100 koli gıda, 200 koli de giyim yardımında bulundu.

Kurban Bayramı nedeniyle Türk Kızılayı Konya Şubesi 200 koli giyim yardımı, Türk Kızılayı Genel Merkezi de 100 koli gıda yardım paketini Silopi'ye gönderdi. Türk Kızılayı Silopi şubesi tarafından ilçede oturan Şırnaklı terör mağduru aileler ile ihtiyaç sahibi ailelerin tespitini yaparak yardımları evlerine götürerek imza karşılığı teslim edildi. Nuh, Cudi ile Yenişehir Mahallesi'nde yapılan yardımlar terör mağduru aileleri sevindirdi. Yardım alan Zehra Aşan, şöyle dedi:

"Kızılay'dan memnunuz. Hep yardım ediyor. Yani bugüne kadar hep yardımlarını gördük. Allah onlardan razı olsun. Her zamanda yardımlarını bekliyoruz. Allah onları başımızdan eksik etmesin. Çok iyi bir dernek." 

Türk Kızılayı Silopi Şube Başkanı Kemal Türkan, Konya şubesinden kendilerine 200'e yakın elbise ve ayakkabı yardımı gönderildiğini anlatırken şöyle konuştu:

"Genel merkezimiz bize 100 koli gıda gönderdi. Şırnak'tan göç eden mağdur insanlara yardımımız oldu. Silopi de evi yıkılan zor durumda olanlara yardım dağıttık. Yardımlarımız yetmiyor. Sayı çoktur. 20 bine yakın Şırnaklı mağdur insan var. Silopi'de barınıyorlar, 5 bine yakın yardım beleyen yerli halk var Silopi de. Yardımlarımız yetmiyor. Çok mağdur insanlar var burada. Hem genel merkezimiz tarafından hem de burada zengin olan iş adamlarından yardım bekliyoruz. Bizlere yardım verseler bizler de bir köprü olarak bu yardımları dağıtacağız."

DHA

Okunma Sayısı: 1208
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı