"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Trump: İran'ın saldırısını 10 dakika kala durdurdum

21 Haziran 2019, Cuma 17:00
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, İran'da 3 farklı bölgeyi vurma emri verdiğini ancak hedefler imha edilmeden 10 dakika önce saldırının ölçülü olmayacağı gerekçesiyle plandan vazgeçtiğini duyurdu.

Başkan Trump ayrıca, son anda vazgeçilen saldırıda 150 kişinin hayatını kaybedebileceğini de vurguladı.

Trump, İran'ın asla nükleer silah sahibi olamayacağını ve yeni yaptırımların da uygulanmaya başlandığını kaydetti. ABD Başkanı, İran konusunda karar vermek için acelesi olmadığının altını çizdi.

İki ülke arasında geçen hafta Umman Körfezi'nde iki tankere yönelik saldırı nedeniyle tırmananan gerginlik, perşembe günü İran'ın Hürmüz Boğazı üzerinde ABD ordusuna ait bir insansız hava aracını hava sahası ihlali gerekçesiyle düşürmesi üzerine had safhaya ulaşmıştı.

Olayın üzerine ABD Başkanı Trump "İran çok büyük bir hata yaptı" açıklamasında bulunmuştu.

İran makamları ise ABD Başkanı'nın Körfez ülkesi Umman üzerinden Tahran'a gece yarısı bir mesaj göndererek İran'a yönelik Amerikan saldırısının an meselesi olduğu uyarısında bulunduğunu bildirmişti.

Euronews Türkçe

Etiketler: Trump, İran, saldırı
Okunma Sayısı: 1089
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Toygar

    21.6.2019 17:23:50

    Tabi tabi, öyledir elbette. Avangers filmi seyredip seyredip ülke idare etmeye kalkarsan, kendini Kaptan Amerika zannedersin. Artık kaptan mı yoksa miço mu bilemeyiz biz! Gülünç diyeceğim ama, insanlığın geldiği bu dip noktadan aşağısı nedir görmek ve bilmek bile istemem. Dünyanın süper gücü denilen ülkeyi idare eden adam buysa, bu ülkenin insanlarını düşünün. bir de diğer ülkeler ve insanlarıyla mukayese ediverin. UYAN EY İNSANLIK GAFLETTEN UYAN! KIYAMET GELMEDEN!..

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı