"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

“Yapılan saygısızlıktır”

19 Ocak 2022, Çarşamba
Diyanet İşlerinden Başkanlığı, “İslâm’ın seçkin şahsiyetlerine dair söylenen her cümlede, yapılan her açıklama ve yaklaşımlarda son derece hassas ve dikkatli olunması gerektiğini” belirtti.

Yasemin Güleçyüz'ün yazısı: Selâm olsun Hz. Adem (as) ve Hz. Havva’ya
Sadettin Önal'ın yazısı: WEBB de Hz. Âdem’in (as) gördüğünü görecek mi?
Dr. Dolunay Coşkun'un yazısı: Minik serçe!

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, “Son zamanlarda İslâm’ın kutlu elçileri Hz. Adem ve Hz. İsa Peygamberlerimize, insanlığın ortak değeri Hz. Havva ve iffet abidesi Hz. Meryem annelerimize yönelik gelişigüzel tartışmaların ve polemiklerin yapıldığına şahit olmaktayız.” ifadesi kullanıldı. Hz. Adem’in ilk insan olmasının yanında aynı zamanda ilk peygamber olduğuna işaret edilen açıklamada, “Bu yönüyle vahye muhatap olmuş, akıl, şuur, irade gibi husûsiyetleri ve eşya hakkındaki ilmiyle meleklere üstün kılınmış mükerrem bir şahsiyettir. Dolayısıyla Kur’ân-ı Kerîm’de halife olarak nitelenen Hz. Adem ve onun eşi Hz. Havva, bütün insanlığın müşterek değeri ve muazzez atalarıdır.” denildi.

AA

Okunma Sayısı: 1468
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı