"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

YUMURTALI GÖZLEME

28 Ocak 2012, Cumartesi

3 adet yufka, l 3 adet yumurta,
1 su bardağı sıvı yağ (ikiye bölünür).

YUMURTA ve sıvıyağın yarısı bir kapta çırpılarak harç elde edilir. Yufkanın bir tanesi zemine serilir. Harcın 3'te 1'i yufkaya sürülür. Gözleme gibi katlanır. Diğer yufkalara da aynı işlem uygulanır. Tavada sıvı yağın diğer yarısı ile gözlemeler arkalı-önlü pişirilir.

CİVCİV
1 kg patates, l1 tatlı kaşığı tuz, l1 tatlı kaşığı kara biber, l1 tatlı kaşığı pul biber, l1 tatlı kaşığı çörek otu, l4-5 dal maydanoz, l1 adet havuç.
Patatesleri yıkayıp haşladıktan sonra, kabuklarını soyuyoruz. Sıcak iken pütürsüz bir hal alıncaya kadar eziyoruz. Tuz ve karabiber ekleyip yoğuruyoruz.
Bir küçük parça alıp yuvarlak yapıyoruz. Bir büyük parça alıp oval yapıyoruz. Alta büyük parça, üste küçük parça koyarak civciv şekli veriyoruz. Servis tabağına yerleştiriyoruz. Maydanozlarla kanat, çörek otlarıyla göz, havuçlarla ağız, pul biberlerle de süslemeler yapıyoruz.
 
Nuriye Ataseven
[email protected]
Okunma Sayısı: 932
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Sibel ERCAN

    9.2.2012 00:00:00

    Nuriye Hanım’ın tariflerini çok beğeniyoruz gerçekten çok hoş tarifler hiiç ayrılmaması ve daha çok tarif vermesi dileğiyle

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı