3 adet yufka, l 3 adet yumurta,
1 su bardağı sıvı yağ (ikiye bölünür).
YUMURTA ve sıvıyağın yarısı bir kapta çırpılarak harç elde edilir. Yufkanın bir tanesi zemine serilir. Harcın 3'te 1'i yufkaya sürülür. Gözleme gibi katlanır. Diğer yufkalara da aynı işlem uygulanır. Tavada sıvı yağın diğer yarısı ile gözlemeler arkalı-önlü pişirilir.
CİVCİV
1 kg patates, l1 tatlı kaşığı tuz, l1 tatlı kaşığı kara biber, l1 tatlı kaşığı pul biber, l1 tatlı kaşığı çörek otu, l4-5 dal maydanoz, l1 adet havuç.
Patatesleri yıkayıp haşladıktan sonra, kabuklarını soyuyoruz. Sıcak iken pütürsüz bir hal alıncaya kadar eziyoruz. Tuz ve karabiber ekleyip yoğuruyoruz.
Bir küçük parça alıp yuvarlak yapıyoruz. Bir büyük parça alıp oval yapıyoruz. Alta büyük parça, üste küçük parça koyarak civciv şekli veriyoruz. Servis tabağına yerleştiriyoruz. Maydanozlarla kanat, çörek otlarıyla göz, havuçlarla ağız, pul biberlerle de süslemeler yapıyoruz.
Nuriye Ataseven
[email protected]