"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

5 bin KHK’lının yerini 100 ithalle mi dolduracaksınız?

01 Aralık 2020, Salı 17:00
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bütçesine ilişkin görüşmeler sırasında faaliyetleri hakkında bilgi veren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 2021 yılında en az 100 üst düzey araştırmacının Türkiye’ye getirileceğini söyledi.

Gazete Duvar’ın haberine göre, araştırmacıları ‘ithal’ ifadesiyle niteleyen CHP’li Erdoğan Toprak, “KHK’larla üniversitelerden 5 binin üzerinde bilim insanı ihraç edilirken, yüzlerce bilim insanı ve akademik kadro, binlerce kayıtlı öğrencinin gelecekleri yok edilirken 100 ithal bilim insanına umut bağlayıp, yerli-milli bilimden söz etmek öngörüsüzlükten öte bir şey değildir” dedi.

Okunma Sayısı: 3525
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı