"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Devlet hukuka uygun hareket etmeli

29 Ekim 2023, Pazar 12:47
Saadet Partisi’nin KHK mağdurlarının sorunlarıyla ilgili verdiği araştırma önergesinin TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmesine ilişkin getirdiği grup önerisi AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya, “Beraat etmiş, hakkında herhangi bir mahkeme kararı ya da soruşturma olmayan ya da soruşturmalardan takipsizlik kararı almış olan insanların mağduriyetlerinin hâlâ devam ediyor olmasını neyle izah edeceğiz? Devlet hukukun verdiği kararlara uygun olarak hareket etmeli, asla ve asla idari kanaatler hukukun önüne geçirilerek bu süreç zehirlenmemelidir” dedi. OHAL KHK’larının sonuçlarının gelecek yıllarda daha fazla hissedilecek travmatik sonuçlar meydana getireceğini İfade eden Bülent Kaya, “Yanlışlar silsilesinin Bağdat’tan değil AİHM’den dönmüş olması bu sürecin üzüntü veren tarafı. Görünen köyün kılavuz istemeyeceği daha baştan belliydi. Sorunlar yumağının adeta geri dönülmez şekilde bu kadar uzayabileceğini her halde süreci yönetenler de tahmin etmiyordu. Hukuk yollarının tıkalı olması, OHAL komisyonu ve Avrupa Birliği’ne bir iç hukuk yolu görüntüsü verilmesi, yargı reformuna ilişkin beklentilerin devlete karşı işlenen suçun kapsam dışı bırakılmasıyla beklentilerin boşa çıkması hayalleri başka bahara bıraktı” dedi. 

Ankara - Recep Bozdağ

Okunma Sayısı: 1742
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı