Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Mustafa ÖZCAN

Üç ruh hastası



Bu ruh hastalarından birisi İtalyan ve kendisini Hıristiyan olarak tanımlıyor. Hikâyesine gelince:

Gazetelerden anladığımıza göre Fallaci laik intihar bombacısı olmaya karar vermiş.

Fallaci: “Cami yapılırsa havaya uçururum.” Son dönemlerde İslâma karşı savaş açtığını ulu orta açıklayan ünlü İtalyan kadın yazar Oriana Fallaci, “Eğer Leonardo Da Vincilerin, Raffaelloların, Giottoların sanat kenti Floransa’ya cami dikilirse kendi ellerimle havaya uçururum” demiş. Amerikan New Yorker dergisine konuşan Fallaci, İslâmı yeni Nazi dehşetine benzeterek içini şöyle dökmüş: “Ben Müslüman ülkelerde haç takamıyorum, onlar benim ülkemde istedikleri gibi hareket edip bizleri tehdit bile edebiliyorlar. Bunun nedeni ise başımızdakiler. Prodi ve Berlusconi gibi şapşallar bunun için benim oyumu alamadılar.” Fallaci, görüşlerini şöyle sürdürüyor: “Floransa’da benim evime yakın bir yerde İslâm Kültür Derneği adı altında cami de inşa edilecekmiş. Ben Da Vincilerin, Raffaelloların, Mikelanjların, Giottoların muhteşem eserleri arasında 24 metrelik bir minareyi görmek istemiyorum. İlk işim bomba koyarak kendi ellerimle havaya uçurmak olacaktır.” Türkiye’nin AB’ye üyeliğine şiddetle karşı çıkan Fallaci, İslâmın Türkiye sayesinde Avrupa’yı istila edeceğini ve yakın bir gelecekte kıt’ada Avrupalı kalmayacağını da öne sürmüştü. Daha da ileri giderek Müslümanların fareler gibi çoğaldıklarını ileri sürmüştü. Aslında kıt’ada Avrupalı kalmayacak olması Müslümanların suçu değil yine Fallaci gibi bencillerin suçu. Onların bencillikleri Avrupa için ontolojik tehdit. Çocuk doğurmadıkları için Fallaci gibiler doğmamış hayali çocuklara mektup yazmakla meşguller. Onlar Avrupa’nın bencillikleri sonucu yok olmasını içlerine sindiriyorlar da Müslümanların bu boşluğu doldurmalarını hazmedemiyorlar. Yapılan araştırmalarda doğum oranlarındaki düşüş bu hızla giderse 300 yıl içinde Almanya’da tek Alman’ın kalmayacağını yazıyorlar. Tabiî ki o zamana kadar kıyamet kopmazsa. Fallaci gibiler işin bu yönünü görmüyor, Müslümanların boş kıt’ayı istila edecekleri rüyasıyla meşgul oluyor. Ne kin ama?

***

İkinci ruh hastası ise kendisini Müslüman varsayan Kaddafi. Onun hastalığı da Fallaci’ninkiyle aynı. Gençliğinde ve aktif gazeteci iken Kaddafi ve Arafat ve Ayetullah Humeyni gibi şarklı liderlerle görüşen ve onları sorularıyla çılgına çevirmeye çalışan Fallaci’nin doğrusu Kaddafi’den bu kadar etkileneceği ve ondan ilham alacağı aklıma gelmezdi. ‘Körle oturan şaşı kalkar’ misali Kaddafi gibilerle görüşerek onlardan kötü huy kapmış. Kaddafi de Fallaci gibi Türklerin AB üyeliğini kafasına takmış ve şunları söylemiş: “Şu an Avrupa kıtasında 50 milyon Müslüman var, Türkiye de girince Avrupa İslâm kıt’ası haline gelecek, bizim hâkimiyetimize girecek.” Arşivde ise Kaddafi’nin bu meseleyle ilgili başka hezeyanları da var. 8 Aralık 2002’de (yani AKP’nin iktidara gelmesinden 2 ay sonra) bazı gazetelerde, örneğin Hürriyet’te “Erbakan’ın komutanı fena zırvaladı” başlığıyla yer alan haberde şunlar var:

* “Türkiye’nin AB’ye girme isteğinin gerisinde Hıristiyan kadınları cariye almak, böylece nüfusu en kalabalık ülke olmak ve Avrupa’yı vergiye bağlamak yatıyor.”

* “Avrupa, Türkiye’nin Atatürk’ün izindeki siyasetçileriyle bir sorun yaşamıyor, asıl problem yeni nesil siyasetçiler ve ondan sonrası ile. Bu nesil, İslâm dünyasının önde gelen liderlerinden ve Usame bin Ladin’den internet vasıtasıyla ders alıyor.

* “Yeni nesil Türk siyasetçileri Avrupa’yı sadece ve sadece kılıçla fethedilmesi gereken bir ‘kâfir diyarı’ olarak görüyorlar. Genişlemek için İslâm dünyasının ‘truva atı’ rolünü oynayacaklar. (Referansları 11 Eylül kokuyor)

* “Türkiye’de şimdi iktidarı ellerinde tutan ve sokağa da hakim olan yeni radikal İslâmcılar, anayasasında İslâm şeriatını ve İslâm ceza hukukunu (idam, el kesme, kırbaç gibi cezalardan söz ediyor) kabullenmemiş bir Avrupa Birliği’ni asla kabul etmeyecekler.”

* “İktidara gelen İslâmcı Türklerin asıl plânı Arnavutluk ve Bosna’da bir İslâm devleti kurmaktan ibaret. Kâfir olduğuna inandıkları Avrupa, böylelikle ilk defa İslâm Cephesi’nin baskısıyla karşı karşıya kalacak.”

2004 yılında bu kez bir başka konuşması VATAN’da, yine “Zırvaladı” başlığıyla çıkmış. Ve yine Türklerin Avrupa’yı fethedeceğini, Türkiye’nin geleceğinin Bin Ladin taraftarlarının elinde olduğunu söylemiş, “Avrupa’yı uyarıyorum, Türkiye AB’ye girerse bu işten en kazançlı çıkacak olan Bin Ladin ve mollalar sevinecek” demiş.

***

Üçüncü ruh hastası ise kendisini Musevi sayan ünlü Türkiyatçı ve Oryantalist Bernard Lewis. O da Fallaci ve Kaddafi gibi Müslümanların Avrupa’yı istilâ edeceğini ve Avrupalıların da din yüzünden Türkleri birliğe dahil etmeyeceklerini söylemişti. Bu gidişle kıt’a Avrupa’sının 50-100 yıl içinde Müslümanlaşacağını söylüyor ve çanların Avrupa için çaldığını söyleyerek ilgililere mesaj yolluyordu. Ruh hastası deyip geçmeyin dünyayı onlar yönetiyor.

06.06.2006

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (05.06.2006) - Değişen üçgen

  (02.06.2006) - Kültür farkı ve kadın

  (01.06.2006) - Nur’un postacısı

  (31.05.2006) - Tek din, çok kültür

  (30.05.2006) - Tarık Ramazan

  (29.05.2006) - İsrail sonsuz değil

  (28.05.2006) - Fetihten önce yüzlerin kararması

  (26.05.2006) - Kutsal toprakların bekçileri

  (25.05.2006) - Ulusalcı-neocon bağlantı

  (24.05.2006) - 27 bin militan!

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdurrahman ŞEN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Faruk ÇAKIR

  Gökçe OK

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hülya KARTAL

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Hüseyin YILMAZ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Meryem TORTUK

  Metin KARABAŞOĞLU

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Murat ÇİFTKAYA

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Raşit YÜCEL

  S. Bahaddin YAŞAR

  Sami CEBECİ

  Sena DEMİR

  Serdar MURAT

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin Uçal ABDULLAH

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Zeynep GÜVENÇ

  Ümit ŞİMŞEK

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  Şaban DÖĞEN

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004