Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Mayıs 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Halil USLU

Sincan’da da hoş bir sada



Serhad şehri Kars ve Iğdır’dan gönüller sultanı Hz. Mevlânâ’ya Konya’da bir selâm verdikten sonra ayağımızın tozu ile Ankara-Sincan merkezine geldik. Bu gelişimiz bir konferans daveti ile olmuştu. Konferansa iki yıl bir ay iki gün önce de çağırmışlardı. Bu sefer “Kutlu Doğum” Haftası ışığı ve nuru altında “Asr-ı Saadetten günümüze mutlu aile modeli” başlıklı bir konferans için orada idik. Sincan, Anadolu’nun başta Kars, Ardahan, Iğdır, Hakkâri, Şırnak, Siirt, Bitlis, Kırşehir, Nevşehir, Gümüşhane, Yozgat, Kastamonu, Sinop, Rize başta olmak üzere bir çok şehrinden fazla nüfusa sahip. Hareket halindeki nüfus 600 bini aşıyor.

2008 itibarıyla 1437 yıl önce dünyamıza teşrif eden Kâinatın Serveri Efendimiz’in (asm) aile hayatına getirdiği esaslar, bugünkü 7 milyarlık dünya ailesinde yankılar bulmakta ve çıkış yollarını göstermektedir. Müslüman dünyası ve gayr-ı müslim ülkelerin ileri gelenleri, ardı ardına verdikleri beyanlarla bunu tasdik etmekte ve Peygamber Efendimizin (asm) günümüze ışık tuttuğunu verdiği beyanlarda doğrulamaktadırlar.

Meselâ bunlardan, ABD eski devlet başkanı Bill Clinton, Cidde’de yapılan İslâm Konferansında “Eğer Hz. Muhammed bugün hayatta olsaydı, eşinin otomobil sürmesine izin verirdi”1 beyanında bulunuyor; kendisinden büyük hizmet beklediğimiz Alman Prof. Thomas Nauman “Medeniyeti dünyaya Hz. Muhammed (asm) öğretti. İşte ben o Muhammed’in (asm) önünde saygı ile eğiliyorum”2 diyor. Yine İngiltere’nin veliahtı Prens Charles, Oxford’da ve Londra’da verdiği çarpıcı beyanların özetinde, yüzlerce ilim adamının huzurunda “18. yüzyılın sonlarında benim büyükannemin arkadaşları, 14 asır önce Hz. Muhammed’in (asm) kadınlara verdiği alın teri hakkına ve miras haklarına ulaşamamışlardı. Batıyı ve İngiltere’yi karanlıktan İslâmiyet ve Hz. Muhammed kurtardı” diyor.

Türkiye’de ve dünyada her gün yeni bir “gün” bulmakta ve icad etmektedirler: “Sevgililer Günü”, “Kadınlar Günü”, “Anneler Günü”, “Babalar Günü”... Bunlar aile hayatı ile ilgili olduğu için alıyorum, fakat bütün bunlara 14 asır önce mührü basan ve gerçeği perçinleyen Efendimizdir (asm). Buyuruyor ki: “Cennet, annelerin ayakları altındadır.”3 Ne geçmişte, ne de gelecekte aile hayatını ayakta tutacak bir söz bu kadar veciz olamaz. Bu harika kelâm dururken, başka haftalarda çare aramak, aile hayatında denge olmadı. Yazılı ve görsel basına yansıyan dünya devletlerindeki aile hayatı ortalığı kasıp kavurmaktadır. Çıkış, Fahr-i Kâinatın (asm) çağları sarsan sözlerine tâbi olmaktadır ve bütün detaylarına inmektir.

Meselâ; “Çocuğu olan kimse onunla çocuklaşsın”4 buyurmaktadır. Bu hadis-i şerifin ışığında Hz. Ali (ra) Efendimiz “Çocuğu olan 7 yaşına kadar çocukla oynaşsın. 14 yaşına kadar arkadaş olsun. 14 yaşından sonra istişâre etsin” buyurmaktadır. Bugün Türkiye’de 70 bin lise ve ilköğretim dengi okulda takriben 15 milyon genç okuyor. Acaba kaçı ile bu tarzda istişaremiz var? Dünyada 2 milyar okuyan var, acaba kaçı ile bu minval istişare var? Konferansta da ifade ettiğim gibi çıkış noktası; çağın Mevlânâsı kabul edilen Hz. Bediüzzaman’ın “Kalplere, ruhlara, akıllara ve nefislere hitap” metoduyla olacaktır.

Dört haftadır Ankara’dayız. Bu haftaki hizmetime vesile olan Sincan Yeni Asya sosyal komisyon üyelerine, konferansımıza iştirak eden DYP’li Antakya eski milletvekili Nureddin Tokdemir Beye ve Etimesgut belediye reis vekili İhsan Ağıcan Beye, Hasan Özkan, Kadir Sivri, İbrahim İriboz Beylere, Rusya’dan iştirak eden yazar Safiyye Hanımefendiye ve bütün iştirakçilere, takdim ve açış konuşmaları yapan Mesut Nurver Beye ve Celil Çelik kardeşlerime, emeği geçen herkese binler teşekkür ve tebrikler…

Dipnotlar:

1- Tercüman 2004; 2- Yeni Asya, 20 /8/2006; 3- Câmiü’s-Sağîr: 3:361, Hadis no:3642 4- Câmiü’s-Sağîr: 6:209, Hadis no:8975

16.05.2008

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (09.05.2008) - Kars ve Iğdır’dan müjde esintileri

  (25.04.2008) - Nasıl bir nur ve nasıl bir ziya?

  (18.04.2008) - Mehdi Halıcı Ağabeyin vasiyeti vardı

  (11.04.2008) - Ege’de Kutlu Doğum

  (04.04.2008) - Hizmetin Körfez hızı

  (28.03.2008) - Denizli’den Konya’ya

  (21.03.2008) - Nerede “Medresetü’z-Zehra” projesi!

  (14.03.2008) - İttihad-ı İslâmı anlamak

  (07.03.2008) - Alkışlar çarşı grubuna ve Yeşilay

  (29.02.2008) - Balkan devletlerinin çıkış yolu

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdurrahman ŞEN

  Ahmet ARICAN

  Ahmet DURSUN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Atike ÖZER

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  Gökçe OK

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hülya KARTAL

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Hüseyin YILMAZ

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  Kemal BENEK

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Murat ÇİFTKAYA

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Nurettin HUYUT

  Osman GÖKMEN

  Raşit YÜCEL

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet Bayri FİDAN

  Saadet TOPUZ

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Sena DEMİR

  Serdar MURAT

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin Uçal ABDULLAH

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Zeynep GÜVENÇ

  Ümit KIZILTEPE

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT