Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Mayıs 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Hüseyin GÜLTEKİN

Sorumluluklarımız



Nurlara talebe olmak, beraberinde bazı sorumlulukları da getirir. Nurlarla hizmete tâlip olmanın bazı kaideleri vardır. Herbir şakirt, elinden geldiğince bunları yerine getirmenin gayretinde olur. Her bir hadim, yüklendiği vazifenin şerefini ve ulviyetini düşünerek, ona herhangi bir nakîse ve zarar gelmemesi için azamî titizlik ve dikkat gösterir. Bu meyanda evvelâ kendi iç dünyasına yönelir, nefsiyle sürekli bir hesaplaşmanın içerisine girer.

Nur talebesi unvanını alan her bir hâdim, hayatının her dakikasında sorumluluklarını düşünür, bu noktada en küçük bir yanlışın, kudsî dâvâsına zarar verebileceğini hesaba katarak, sürekli teyakkuz halinde bulunmayı prensip edinir.

Şakirtlerin, kusur ve yanlışları düzeltmede yegâne muhatapları kendi nefs-i emmâreleridir. Onlar hiçbir zaman nefis ve şeytanlarıyla musalaha etmeyi akıllarından geçirmezler. Hevâ ve hevesleriyle sürekli mücadele içindedirler. Hadimler, dâvâ arkadaşlarının kusurlarını örtmede âdeta gece gibidirler. Onların bazı zaaf ve eksikliklerini görmede, işitmede kör ve sağır olmayı tercih ederler.

Bediüzzaman’ın talebeleri, bilhassa tesanüdü, birlik ve beraberliği sağlamada azamî dikkat ve titizlik gösterirler. Onlar, Nur hizmetlerinin dinamosunun, ihlâstan sonra tesanüd olduğunun, tesanüd arızalandığı zaman da cemaat olmanın bir öneminin kalmayacağının idrakiyle hareket ederler. Cemaat fertlerinin arasındaki ihlâs, uhuvvet ve tesanüdün bozulmaması için azamî feragat, fedakârlık ve gayret gösterirler.

Her bir şakirt, bütün bu vazife ve sorumlulukları bihakkın yerine getirmenin, yüklendiği kudsî hizmetin önemli bir parçası olduğunu hiçbir zaman aklından çıkarmaz. Bu meyanda öncelikle ihlâs ve uhuvvet düsturlarına öncelik verir. İhlâs prensiplerinin uygulanmasında gerekli hassasiyeti gösterir. Düsturları rencide edecek sebeplerden şiddetle kaçınır. İhlâs düsturlarının aksine söz ve hareketlerin, bu hizmetin kudsiyetine bir hürmetsizlik, dâvâ arkadaşlarının haklarına da bir nev'î tecavüz olacağını aklından çıkarmaz.

Nurun hakikî talebeleri için hiçbir sebep, kardeşler arasındaki uhuvvet ve ihlâs esaslarını rencide etmeyi veya kulak ardı etmeyi haklı kılamaz. Bunun için her bir hadim, “İhlâsı kıracak esbabdan yılandan, akrepten çekindiğiniz gibi çekininiz” tavsiyesine harfiyen uymayı prensip edinir.

Ayrıca Bediüzzaman’ın, sebebi ne olursa olsun, bilerek veya bilmeyerek ihlâs düsturlarının tersine bir hâl ve tavır içinde olanlar için söylediği “..bu hizmetteki umum kardeşlerimizin hukukuna tecavüz, hem hizmet-i Kur’âniyenin hürmetine taarruz, hem hakaik-i imaniyenin kudsiyetine hürmetsizlik etmiş olursunuz” ikazını, her bir nur talebesi dikkate alır ve böyle bir mânevî mesuliyetin altına girmekten çekinir.

Bu meyanda Bediüzzaman’ın, dostlara gelen şefkat tokatlarının sebebini açıklarken yaptığı “..dostların hataları, hizmetimizde bir nev'î zulüm hükmüne geçtiği için çabuk çarpılıyorlar. Şefkatli tokat yer, aklı varsa intibaha gelir” tesbitini, her bir şakirt titizlikle dikkate alır, basit gibi görünen hataların dahi kudsî hizmetlerimize zarar verebileceğini hesaba katarak, yanlışta ısrardan çekinir.

11.05.2008

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (04.05.2008) - Okulunu örtüsüne fedâ edebilmek

  (27.04.2008) - Şahs-ı mânevîye tâbi olmak

  (21.04.2008) - Cemaate bizim ihtiyacımız var

  (13.04.2008) - Bir darbe hatırası

  (06.04.2008) - Farklılıklar avantajdır

  (30.03.2008) - Bir boşanma hikâyesi

  (25.03.2008) - Maksat rızâ-ı İlâhî olunca

  (16.03.2008) - Başörtülü bir kızın serencamı

  (09.03.2008) - Kabahati üstlenebilmek fedakârlığı

  (02.03.2008) - İşini, maaşını dâvâsına feda etmek

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdurrahman ŞEN

  Ahmet ARICAN

  Ahmet DURSUN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Atike ÖZER

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Gökçe OK

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hülya KARTAL

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Hüseyin YILMAZ

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  Kemal BENEK

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Murat ÇİFTKAYA

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Nurettin HUYUT

  Osman GÖKMEN

  Raşit YÜCEL

  Rifat OKYAY

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet Bayri FİDAN

  Saadet TOPUZ

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Sena DEMİR

  Serdar MURAT

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin Uçal ABDULLAH

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Zeynep GÜVENÇ

  Ümit KIZILTEPE

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT