Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Mayıs 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Faruk ÇAKIR

Şimdi de insafsızlığın dik âlâsı!



Bir kaç gün önce; Türkiye ve dünya gerçeklerinden habersiz bir kısım ‘medya’nın, bir sporcunun ‘tesettürü tercih’ ihtimali karşısında sergiledikleri ‘mahalle baskısı’na dikkat çekmiştik. ‘Mahalle baskısı’ uygulamaya çalışanlar, bir adım daha ileri giderek, bu defa da ‘insafsızlığın dik âlâsını’ sergiliyorlar.

Hatırlamak lâzım, Voleybol Millî Takımının ‘yıldız oyuncusu’ Aysun Özbek’in tesettürü tercih edebileceğini açıklaması ve ilâve olarak da hacca gitmeyi düşündüğünü ifade etmesi ‘bir kısım medya’da deprem yaşanmasına sebep olmuştu. Onlara göre hiçbir ‘yıldız oyuncu’ tesettürü tercih etmeyi düşünemezdi. Yine onlara göre bilhassa genç kızlar ancak ‘baba/koca ve mahalle baskısı’ yüzünden ve üstelik ‘zorla, para karşılığı’ tesettüre girebilirlerdi. Burada ise maddî ve manevî olarak ‘iyi’ durumda olan yıldız bir sporcunun tesettürü tercih etmesi sözkonusu idi ki, ‘yasakçılar’ın dayandıkları bütün ‘direk’ler yıkılıyordu. Onlara göre, kişilerin kendi hür iradeleriyle tesettürü tercih etmeleri mümkün değildi.

Oysa gerek Türkiye’de ve gerek dünyanın başka pek çok ülkesinde genç kızlar, gerçek ‘aydın’lar ve çok sayıda ‘ünlü kişi’ İslâmı, dolayısı ile ‘tesettürü’ tercih ediyordu. İşte Voleybol Millî Takımının ‘genç yıldızı’nın tesettürü tercih edebileceğini açıklaması buna sadece bir örnekti.

Böyle bir ‘haber’ karşısında üçüncü kişilerin yapacağı nedir? ‘Hayırlı olsun’ diyemiyorlarsa bile en azından bu tercihe ‘saygı’ göstermeleri gerekmez mi? Ama onlar saygı değil, insafsızca saldırmayı tercih ediyorlar.

Bu sporcumuzun tercihi karşısında bir bayan yazar maalesef şunu yazabildi: “(...) Tıpkı uyuşturucuya kaptırdığımız gençler gibi nice Aysun’ları da bir başka yalan girdabına kaptırır, arkasından ağlarız.” (Yazgülü Aldoğan, Posta, 18 Mayıs 2008)

Gençlerin maddî ve manevî hayatını mahveden ‘uyuşturucu/öldürücü’ kullanma alışkanlığı ile ‘tesettürü tercih etmeyi’ aynı kefeye koymak insafsızlığın dik âlâsı değil mi?

‘Tesettürü tercih edenler’in arkasında ağlamanız gerekmez! Ağlamak istiyorsanız kendi hal ve gidişinize, anlayışınıza, yaklaşımınıza, insafsızlığınıza ağlayınız! Aysun gibi ‘doğru yolu bulan’lara ve ‘tesettürü tercih edenler’e inşallah ‘yarının hacıları’na milletimizin duâları yeter ve artar bile!

İşte Türkiye bu anlayış ve yaklaşım sebebiyle ‘ileri’ye gidemiyor. ‘Geri’de kalmamızın sebeplerini başka yerlerde aramaya gerek yok.

Her ne sebeple olursa olsun, tesettürü tercih etme ile uyuşturucu kullanmayı eş, hatta uyuşturucuyu daha ‘zararsız’ gören bir anlayış var karşımızda. Bu bir gösterge ve yaklaşımdır. Sadece bir ‘yazar’ın kaleminin ‘sürçmesi’ değildir. Bunu bilelim ve ona göre ‘doğru İslâmı ve İslâmiyete lâyık doğruluğu’ anlayalım ve anlatalım...

Tesettürü tercih etmek ile uyuşturucu kullanmayı ‘eş’ gören bayan yazarımız, bir de fetva vermiş: “Dinin bu olduğuna inanmıyorum. Bize anlatılan peygamber Muhammed’in fikirleri de bu değildir.”

Dinin ne olduğunu herhalde size değil, ‘ehil olan uzmanlar’a sormak lâzım. Ayrıca ‘size anlatılan’ peygamberi bilmiyoruz, ama Kâinatın Efendisi Hz. Muhammed’in; insanları ‘tesettür’e davet ettiğini çok iyi biliyoruz...

Tesettürü tercih edenlere karşı sergilenen “mahalle baskısının dik âlâsı”ndan sonra ‘insafsızlığın dik âlâsı’na da şahit olduk...

20.05.2008

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (19.05.2008) - Gençleri rahat bırakın!

  (18.05.2008) - Mahalle baskısının dik âlâsı!

  (17.05.2008) - En yüksek faiz, en pahalı benzin

  (16.05.2008) - Biri pişman, biri pişkin

  (15.05.2008) - Soran var mı ki?

  (14.05.2008) - Bunlar neyin reklâmı?

  (13.05.2008) - Aileyi koruyalım, ama nasıl?

  (12.05.2008) - Avrupalı ‘mürteci’ler

  (11.05.2008) - İçki reklâmları engellenemez mi?

  (10.05.2008) - ‘Keçi’lerden özür dileriz

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdurrahman ŞEN

  Ahmet ARICAN

  Ahmet DURSUN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Atike ÖZER

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  Gökçe OK

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hülya KARTAL

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Hüseyin YILMAZ

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  Kemal BENEK

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Murat ÇİFTKAYA

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Nurettin HUYUT

  Osman GÖKMEN

  Raşit YÜCEL

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet Bayri FİDAN

  Saadet TOPUZ

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Sena DEMİR

  Serdar MURAT

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin Uçal ABDULLAH

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Zeynep GÜVENÇ

  Ümit KIZILTEPE

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT