"Gerçekten" haber verir 11 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Cevher İLHAN

“Ergenekon”un geri üsleri (1)



“ŞEMDİNLİ dâvâsı” savcısının meslekten ihracını hatırlatan, “Ergenekon soruşturması”nı yürüten Cumhuriyet Savcısı hakkında “inceleme” başlatılması kararı, siyasî iktidarın bu dâvânın da arkasında durmayacağı sinyalini verirken, “Ergenekon”un “geri üsleri” ve “uluslararası bağlantıları” tam bir garabeti su yüzüne çıkarıyor.

“Ergenekon”un Türkiye’de terörle toplumu kargaşa ve iç çatışmaya sürükleyen ucu harice dayanan bir şebeke olduğunu 18 Temmuz tarihli “Hudson’dan Ergenekon’a” başlıklı yazımızda duyurmuştuk. Çok geçmeden Ergenekon örgütünün geri üslerinin Washington’da olduğu çeşitli eylem plânı belgeleriyle ortaya konuldu.

Gerçek şu ki “Ergenekon iddianamesi”ndeki bir dizi suikast ve bombalı saldırılara varan kanlı komplonun, toplumu etnik ve mezhebî ayrışmalarla kargaşa ve iç çatışmaya itmek olduğu her geçen gün kendini ele veriyor.

Tıpkı 27 Mayıs, 12 Eylül, 12 Mart ve 28 Şubat “postmodern darbe” öncesinde olduğu gibi, stratejinin “laik-anti laik” ikilemiyle toplumu karşılıklı kamplaşmaya sürüklemek olduğu açıkça anlaşılıyor. Hedef, tahrik ve terörle ülkeyi istikrarsızlaştırmakla zafiyet ve kırılganlığa duçar edip ifsat komitelerince tezgâhlanan ortama sürüklemek. Bu durum, gün geçtikçe daha bariz bir biçimde tezâhür ediyor.

Soruşturmada ele geçirilen belgelerde, söz konusu mihrakların cebir ve şiddet kullanarak halkı isyana tahrik, patlayıcı madde bulundurup atmaya azmettirmek, meşru demokratik otoriteyi zaafa uğratmak ve kamu düzenini bozarak kaos ortamı oluşturmak olduğunun açıklanması, bunun belgesi.

“TÜRKİYE’Yİ İSTİKRARSIZLAŞTIRMA”

KUKLACILARI…

Her ifsatta olduğu gibi “Ergenekon” borusunun başında da dıştaki bozguncu odaklarının olduğu, artık Türkiye dışında da belirtiliyor. Ve ne garip ki, karmaşık ecnebi işbirliklerinin başını yine Amerika’da neocon’lara akıl satan mihraklar geliyor.

Geçtiğimiz hafta Yeni Aktüel dergisinin 164. sayısında yer alan ve Fransa’daki Jacques Cheminade hareketinin internet sitesinde yayınlanan iki makaleye atfedilen değerlendirme, Ergenekon ifşaatlarının artık yabancıların da diline düştüğünü gösteriyor.

Fransa’da bir dönem İşçi Partisi’nin genel sekreterliğini de yapan Cheminade’nin, Ergenekon’un Amerikan ve Yahudi lobisi bağlantılarını deşifresi, bu gerçeği bir defa daha doğruluyor. “Ergenekon’un geri üsleri” olarak ABD’de neo-con’lara çalışan bazı “düşünce kuruluşları”nın etkisini açıkça ispat ediyor.

Keza “Ergenekon çetesinin bazı geri üsleri Washington’da bulunuyor” başlıklı yazıdaki bilgiler, Ergenekon’un arka plânında, “her çeşit fesat komitelerine karışan ve her nevi ihtilâle parmak karıştıran” Yahudi lobisinin Türkiye üzerindeki oyunlarını açığa çıkarıyor.

Bu bağlamda, “Türkiye’nin istikrarsızlaştırılmasının perde arkasındaki kuklacılar üzerine yapılan Ergenekon soruşturması, ABD’deki bazı neocon düşünce tapınaklarının da bu işe bulaştığını ortaya çıkardı” analizi, Ergenekon’un arka plânını gözler önüne seriyor.

Anlaşılan o ki, bazı Batılı kaynaklarca da açıkça itiraf edildiği gibi çoğu Amerikan Yahudi lobisi güdümündeki “düşünce kuruluşları”, “Ergenekon’un geri üssü” vazifesini görmüş. Bunların başında ise Avrupa ve Avrasya’dan sorumlu Amerikan Dışişleri Bakan Yardımcısı Matt Bryza’la evlendiği için “Amerikan gelini” diye tanıtılan Zeyno Baran’ın aktif olarak çalıştığı Hudson Institute’ın gelmesi, dikkat çekici…

“GLADİO’NUN İZİNDE GERİLİM STRATEJİSİ”

Hatırlanacağı üzere, Zeyno Baran, Macar Yahudisi dünyaca ünlü dolar spekülatörü George Soros’un finanse ettiği “renkli devrimler”le bölgenin topyekûn “demokratikleştireceği” görüşünü öne sürmüştü. İran ve Azerbaycan’ın kurtuluşunun, Gürcistan ve Ukrayna’dakine benzer “iç darbeler”le olacağını iddia etmişti.

Türkiye üzerinde tasarlanan “felâket senaryoları”yla gündeme gelen, “kaos ve dehşet projeleri üretim merkezleri”nden biri olarak öne çıkan Amerikan Hudson Enstitüsü ve diğer “düşünce kuruluşları”, belli ki Ergenekon eylemlerinde “anahtar rol” oynamış. Bundandır ki bu “anahtar rol”, “Gladio’nun izinde giderek yeni bir gerilim stratejisi güdüp askerî darbe gerçekleştirmek isteyen Ergenekon çetesi için de geri üssü vazifesi görmek” tarzında tanımlanıyor.

Ve işin ilginç yanı, Türkiye ile ilgili “eylem plânı”nın açıklanmasının ardından bir yerlerden “düğmeye basılmış”; Ergenekon’un “birinci sanığı”yla irtibatlı bir tetikçi marifetiyle Danıştay üyelerine suikast saldırısı yapılarak “irtica”ya fatura edilmişti. Devamında Ankara Anafartalar çarşısına katliâm gibi bombalı saldırı düzenlenmiş; AKP’yi “kapatma dâvâsı” öncesinde “laik-anti laik” kavgası körüklenmişti. Peşinden de İstanbul’daki Amerikan Konsolosluğu önünde üç polisin şehit edildiği saldırıdan sonra Güngören’de masum insanları katleden patlamalar tertiplenmiş; akabinde de Mersin ve İzmir’de bombalama eylemleri hazırlıkları suçüstü yakalanmıştı…

Neticede fitnenin ateşlenmesinin, ülkeyi iç karışıklık, kargaşa ve kaosa itilmesine teşne hale getirmek amacını taşıdığı gün gibi aşikâr olmakta…

İbret verici…

11.09.2008

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (09.09.2008) - Çarpık siyaset…

  (08.09.2008) - Teslimiyetçilik…

  (07.09.2008) - Türkiye - Ermenistan ilişkileri-2

  (05.09.2008) - Türkiye - Ermenistan ilişkileri -1

  (04.09.2008) - Ankara oyuna gelmemeli…

  (03.09.2008) - Yeni krize karşı…

  (02.09.2008) - Demokratik anayasa ve “resmî ideoloji” ikilemi

  (01.09.2008) - Abluka…

  (31.08.2008) - Yalpalama… (2)

  (30.08.2008) - Yalpalama… (1)

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Ahmet ARICAN

  Ahmet DURSUN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Atike ÖZER

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  Gökçe OK

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  Kemal BENEK

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Raşit YÜCEL

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet BAYRİ

  Saadet TOPUZ

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır