"Gerçekten" haber verir 10 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Robert MİRANDA

Müslümanlar, ABD’de siyasî güç kazanıyor



Ağustos 2008’de Demokrat Parti Ulusal Kongresi Denver, Colorado’da yapıldı. Burada iki önemli olan yaşandı.

Birincisi, Barack Obama, gelecek seçimlerde Birleşik Devletler Başkanı olmak yolunda partisinin büyük desteğini topladı. Eğer seçilecek olursa, Obama tarihte Birleşik Devletlerin başına geçen ilk Afro-Amerikan başkan olacak.

Amerika’da çoğumuz ömrümüz boyunca böyle bir şeyin gerçekleşeceğini rüyalarımızda bile görmeyi ummazdık. Yıllar var ki; ırkçılık vak'aları sebebiyle, bir Afro-Amerikan’ın böylesi önemli ve güçlü bir pozisyona getirilebileceğine inanmazdık.

Kongrede yaşanan ikinci önemli olay ise, bir Amerikalı Müslüman’ın Demokrat Parti Ulusal Kongresi’nde tarihî bir konuşma yapmış olmasıydı.

Kuzey Amerika İslâm Topluluğu’nun (ISNA) başkanı Dr. Ingrid Mattson, “Dünyamıza karşı kutsal sorumluluğumuz” başlıklı önemli bir konuşma gerçekleştirdi.

Oxford İslâmî Araştırmalar’ın internet sitesinde, Kuzey Amerika İslâm Topluluğu’nun (ISNA) 1982 yılında aralarında Müslüman Sosyal Bilimciler Birliği, Müslüman Bilimadamları ve Mühendisleri Birliği ve İslâmî Tıp Birliği gibi toplulukları birleştiren bir şemsiye kuruluş olarak Müslüman Öğrenciler Topluluğu’ndan (MSA) türediği belirtiliyor.

Dr. Ingrid Mattson’un söz konusu konuşması gerçekten de çok etkileyiciydi. Neoconlar ve onların Siyonist işbirlikçileri Dr. Mattson’un bu konuşmasını saldırılarıyla gölgelemek istediler. İslâm karşıtı olmasıyla bilinen Fox News, Dr. Mattson’un dünyayı yok etmek isteyen “radikal İslâmcılar” ile ilişkisi olduğuna dair, neoconların uydurduğu asılsız haberler verdi.

Bir kez daha, korku imparatorluğunun karanlık güçleri, Amerika’daki sorunlar hakkında konuşmak isteyen bir Müslümanı daha teröristler safına sokmaya çalıştı. Yoksa ABD’de, sadece İslâm karşıtı argümanlar ile konuşanlara mı ifade özgürlüğü var?

Amerika’nın insanlık dışı ve iki yüzlü uygulamalarına karşı çıkan Amerikalı Müslümanlara karşı bir korku oluşturma çabalarına bir başka örnek ise, Amerika’nın dünyadaki “ahlâkî otoritesini” bunlar yüzünden sarsıldığını söylemeleridir. Şimdi bir yandan Bush yönetimi Çin Halk Cumhuriyeti’ne insan hakları konusunda çağrılarda bulunurken ve Rusya’yı da Gürcistan işgali dolayısıyla eleştirirken, diğer yandan ise Küba’nın Gitmo Körfezinde Müslümanlara yaptığı işkenceleri söylemeyelim mi? -Bunun yanında sırf Batı’daki güçlü bir adam petrollerini koruyacak diye Afganistan ve Irak’ta vefat eden milyonlarca insanı ve işgal edilen toprakları da unutmayalım-... Peki bütün bunları söylemek mi Anti-Amerikancı yapıyor bizi?

Demokratik bir ülkede bu tür adaletsizlikler ve zulümlere karşı konuşmak “terörist” diye yaftalanmayı gerektirmez, bu ifade özgürlüğünün, demokrasinin ve en önemlisi İslâm’daki doğruluğun bir sonucu ve gereğidir.

Bir insanın konuşabilme özgürlüğü bir ulusun özgür olup olmadığı konusunda en doğru gösterge ve ölçüdür. Ayrıca özgürlük her zaman bir ülkeyi daha güçlü kılan bir etmen olarak görülmelidir, hükümetler kendi vatandaşlarından asla korkmamalıdır, bilâkis insanlarının isteklerine karşılık verebilmelidir, bunu da demokrasinin yeşermesine izin vererek sağlayabilir.

Demokratların Ulusal Kongresi’nde yaşananlar, Amerikalı Müslümanlara ülkenin siyasî arenasında organize bir politik varlık göstermek için ne kadar çok çalışmaları gerektiğini göstermiştir. Müslümanlar Denver’da gerçekten iyi temsil edilmişlerdir. Gün gittikçe genişleyen bu türden başarılar ve büyük adımlar ile Müslüman topluluğun siyasî olarak güçlenmesi sağlanacaktır ve gelişim süreci devam etmektedir.

TERCÜME: UMUT YAVUZ

10.09.2008

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (03.09.2008) - İradelerin savaşı

  (20.08.2008) - İslâmı seçtiğim için mutlu muyum?

  (13.08.2008) - Türkiye ziyaretime dair

  (06.08.2008) - Ne pahasına modern bir İslâm?

  (30.07.2008) - Müslümanlar! Neo-con’ların din mühendisliğinden sakının

  (23.07.2008) - Savaştaki iyi ve kötüler

  (17.07.2008) - İslâmofaşist uyduruk bir Batı terimidir

  (25.06.2008) - McCain manevî önder olarak kimleri tercih ediyor

  (18.06.2008) - Çok teşekkürler

  (11.06.2008) - Üniversiteler demokrasinin köşetaşlarıdır

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Ahmet ARICAN

  Ahmet DURSUN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Atike ÖZER

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  Gökçe OK

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  Kemal BENEK

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Raşit YÜCEL

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet BAYRİ

  Saadet TOPUZ

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır