"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kur’ân’ın feyiz ve bereketine nasıl ulaşabiliriz?

Ali FERŞADOĞLU
22 Haziran 2017, Perşembe
Her üretici ve ticaret erbabı kâr amaçlı çalışır.

Ve kimi zaman öylesine fırsatlar kollar, öyle metotlar geliştirir ki, kâr marjını çok yükseklere ulaştırmanın yollarını bulur.

Bu dünya bir ticaret hanedir.

İnsan da bu dünyaya ticaret ve memuriyet için gönderilmiştir.

Şu halde, ahiret ticaretinin en yüksek kâr marjlarını araştırmak ve metodlarını bulmak zorundadır.

Bediüzzaman, bunun yollarından birisini şöyle nazara veriyor:

“Mübarek Ramazan’ın Leyle-i Kadir sırrıyla, seksen üç sene bir ömr-ü manevî kazandırması sırr-ı hikmetiyle ve Risale-i Nur’un şakirtlerindeki sırr-ı ihlâsla, tesanüd ve iştirâk-i âmâl-i uhrevî düsturuyla, her bir sadık şakirt, o fevkalâde manevî kazancı elde edeceğine gayet kuvvetli bir delili budur ki:

“Bu daire içinde kırk bin, belki yüz bin halis, hakikî mü’minlerin içinde hakikat-i leyle-i Kadri elde edecek bir, iki, on, yirmi değil, belki yüzlerin elde etmesi ihtimali kavîdir. 

Sırr-ı ihlâsla ve iştirâk-i âmâl-i uhrevî düsturunun sırrıyla biz ve siz bu hakikate müteveccihen, bu Ramazan-ı Şerifte herbirimiz umumun hesabına ve umum arkadaşları içinde kendini farz edip, nunu mütekellim-i maalgayrı, yani daima ‘Bizi mükâfâtlandır, bize merhamet et, bizi bağışla, bize muvaffakiyet ihsan et ve bizi doğru yoldan ayırma.

“Bu leyle-i Kadri, hakkımızda bin aydan hayırlı kıl.’ gibi kelimelerde içinde umum kardeşlerini niyet etmektir.” (Bediüzzaman, Kastamonu Lahikası, s. 138.)

Kur’ân’ın feyiz ve bereketine ulaşmanın en kestirme yollarından birisi şudur:

“Ramazan-ı Şerif, bu fâni dünyada, fâni ömür içinde ve kısa bir hayatta, bâki bir ömür ve uzun bir hayat-ı bâkiyeyi tazammun eder, kazandırır. Evet, birtek Ramazan, seksen sene bir ömür semerâtını kazandırabilir. Leyle-i Kadir ise, nass-ı Kur’ân ile (Kur’ân’ın hükmüyle), bin aydan daha hayırlı olduğu, bu sırra bir hüccet-i kàtıadır.”

(Bediüzzaman, Mektubat, s. 391)

Okunma Sayısı: 1791
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı