"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

2021 Nobel Edebiyat Ödülü'nün sahibi açıklandı

07 Ekim 2021, Perşembe 15:16
2021 Nobel Edebiyat Ödülü'nü Zanzibar kökenli romancı Abdulrazak Gurnah kazandı.

Edebiyat alanında dünyanın en prestijli ödülü kabul edilen Nobel sayesinde Gurnah 1,1 milyon dolarlık para ödülünün de sahibi oldu.

Afrika kıtasının doğusunda Tanzanya'ya bağlı iki özerk adadan birini oluşturan Zanzibar'da doğan yazar 1948 doğumlu. On romana ve bir dizi kısa öyküye imza atan Gurnah, 1960'de İngiltere'ye iltica etti.

'Paradise (Cennet)' adlı romanı ile ismini duyuran 73 yaşındaki yazarı jüri, "kıtalar ve kültürler arasında kalan göçmenlerin kaderine sömürgeciliğin etkilerini taviz vermeden, empati kurarak aktarmasından" dolayı ödüle layık gördüğünü açıkladı.

Açıklamada, Gurnah'nın gerçeğe olan bağlılığının ve basitleştirmeden kaçınmasının dikkat çekici olduğu aktarılarak, "Romanları, basmakalıp betimlemelerden uzak ve bize dünyanın diğer yerlerindeki pek çok kişinin aşina olmadığı, kültürel olarak çeşitlendirilmiş bir Doğu Afrika'ya açıyor." ifadesine yer verildi.

Euronews Türkçe

Okunma Sayısı: 740
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı