"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Alman Sol Parti: Gazze’de soykırım yaşanıyor

22 Haziran 2026, Pazartesi 00:10
Almanya’da Sol Parti, İsrail’in Gazze’deki eylemlerini resmen “soykırım” olarak niteleyen önergeyi kabul etti.

Potsdam’da düzenlenen parti genel kurulunda Orta Doğu’daki gelişmelere ilişkin önerge, çoğunluğun oyuyla kabul edildi. Yoğun müzakerelerin ardından üzerinde uzlaşı sağlanan metinde, “Uluslararası kuruluşlar, insan hakları örgütleri ve çok sayıda uluslararası hukuk uzmanı Gazze’de Filistinlilere karşı bir soykırım yaşandığını ifade ediyor. Biz de bu değerlendirmeye katılıyoruz” denildi. Önergede hem İsrail’in hem de Filistin’in var olma hakkı vurgulanırken, İsrail’in Yahudiler için tarihî ve güncel önem taşıdığı belirtilerek, Filistin halkının da eşit haklara sahip olması gerektiği ifade edildi.

AA

Okunma Sayısı: 272
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı