"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

17 milyon kişi yoksul

22 Kasım 2020, Pazar 18:41
Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, işsizlik, hayat pahalılığı ve yoksulluk gibi ekonomik sorunlar salgın ile birlikte belirgin şekilde hissedildiğini, ağırlaşan ekonomik kriz sürecinin, çalışanlar ve aileler açısında ağır koşulları barındırdığını söyledi.

Çalışanların geçimlerini karşılamakta zorlandığını devletin resmi rakamları ile ortaya çıktığını söyleyen Mehmet Balık, “Türkiye’de TÜİK verilerine göre aylık 899 TL ile geçimini sağlayan 11,6 milyon yurttaş bulunmaktadır.  Türkiye’de yoksul sayısı yine TÜİK verilerine göre 17 milyon kişidir. Yurttaşların yüzde 61’i sofrasına iki günde bir et, tavuk veya balık koyamamaktadır. Yüzde 89’u evinden uzak bir hafta tatile gidememektedir.  Yüzde 44’ü evinin ısınma ihtiyacını karşılayamamaktadır. Yüzde 58’inin konut masrafları yük olmaktadır” dedi.

Ankara – Recep Gören

Okunma Sayısı: 3126
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı