"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Esnaf borcunu ödeyemiyor

25 Şubat 2021, Perşembe 17:00
Hükümetin sağladığı “kısa çalışma ödeneği”nin önümüzdeki ay kaldırılacak olması işveren ve çalışanın kaygılarını arttırırken uzmanlar salgın sona ermeden desteği kesmenin kalıcı zararlar doğuracağı uyarısı yapıyor.

Türkiye’de hükümetin pandemi döneminde çalışanlara ve işverenlere sağladığı bazı destekler Mart ayında son bulacak. DW Türkçe’nin haberine göre, Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın aldığı kredilerin geri ödeme süresinin geldiğini ancak bunu yapmalarının mümkün olmadığının altını çiziyor. Ekonomist Emrah Lafçı kısa çalışma ödeneği gibi desteklerin sona ermesinin bazı kalıcı sorunlara yol açabileceği uyarısı yapıyor. Her ay bin 500 esnafla görüşerek bu konuda araştırmalar yapan Rem People araştırma şirketinin CEO’su Bülent Peker ise esnafın güven endeksinin 100 üzerinden 7,3’e düştüğünü ifade ediyor.

Okunma Sayısı: 1966
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı