"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Gazze’nin yarısı açlık çekiyor

11 Aralık 2023, Pazartesi 00:10
Gazze’deki her 10 insandan dokuzu her gün yemek yiyemiyor.

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı Direktör Yardımcısı Carl Skau Gazze’de yaşayanların yarısının açlık çektiğini söyledi. Skau ihtiyaç duyulan malzemelerin sadece bir kısmının bölgeye ulaştığını kaydetti. Skau’ya göre Gazze’deki her 10 insandan dokuzu her gün yemek yiyemiyor.

Gazze’de sağlık yetkilileri İsrail’in bölgeye yönelik saldırılarında 17,700’den fazla kişinin öldüğünü belirtiyor. Ölenlerin 7 binden fazlası çocuk. Gazze’de binlerce kişi de kayıp. Kayıpların yaşamlarını yitirdiği ve enkaz yığınları altında oldukları tahmin ediliyor.

Dünya Gıda Programı Gazze’deki insani ihtiyaçların karşılanması için ikinci bir sınır kapısının açılmasına ihtiyaç olduğunu belirtiyor.

Haber Merkezi

 

Okunma Sayısı: 885
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı