"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ya yem fiyatı düşsün ya da süt para etsin

20 Mayıs 2025, Salı 00:45
Aydın’ın Karacasu ilçesinde süt üreticileri, maliyetlerin yüksek olması ve vatandaşın alım gücünün düşmesinden dert yandı. Semt pazarında satış yapan Yasin Akar, “Süt para etmiyor. Yoğurt peynir yapıp satıyoruz. O da vatandaşa pahalı geliyor. Eskiden Karacasu pazarına geldiğimizde sabahtan akşama kadar 100 kilo peynir, 50 kilo yoğurt satardık. Şimdi 10-20 kilo yoğurdu bitiremiyoruz” dedi.

Aydın genelinde süt üreticileri, Süt Konseyi’nin açıkladığı fiyatların uygulanmamasından dert yanarken, yem fiyatlarının yüksek olması da can sıkıyor. 60 yaşında hem üretip hem de ürettiklerini pazarda satan Nazmiye Bora, “Çiftçinin malı para etmiyor. Böyle olmaması lazım. Yem fiyatlarını yukarı fırlatıyorlar ama bizim ürettiğimiz şeyler para etmiyor. Aşağı yukarı 30 senedir bu yoğurtculuğu yapıyorum. Daha önce bundan iyiydi ama 2 senedir iyice kötü. Bu sene gübre, yem hepsi yüksek gidiyor. Ya yem fiyatlarını düşürsünler ya da yemi para ettirsinler. Sütün kilosunun 20 lira olması lazım. Bir çuval yem 650-700 lira olursa bu işin önüne geçilir mi? Emekli maaşı bankalardan elimize bile gelmiyor. Bu yüzden çalışmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

AA

Okunma Sayısı: 1473
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İlhan

    20.5.2025 11:57:09

    Bütünşehir kanunu çıkardı AKP 2014 yılında ve bu kanuna istinaden köyler mahalle olarak isimlendirilirken asıl gaye ise köylülerin mera,otlakiyelerine el konularak ya arazilerin satılması ya da yandaşlara uzun vadeli kiralar ki düşük ücretlerle verilerek köylerdeki mera besiciliğini bitirdi. Hayvanalrını otlatacak merası olmayan ya hazır yem alacak ya da besi ve süt hayvancılığını bırakmak mecburiyetinde bırakıldı.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı