"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

14. Şua neden eksik?

27 Nisan 2015, Pazartesi 14:56
Risale-i Nur külliyatı üzerine uygulanan devlet tekeli, beraberinde sansürü de getiriyor.

Üstad Bediüzzaman'ın Mustafa Kemal için kullandığı "dehşetli bir put kırdım" ifadesinin "pot kırdım" olarak değiştirilmesiyle birlikte Şualar’da yer alan ‘Hata Sevap Cetveli’nin de Diyanet'in basımına izin verdiği Risale-i Nurlar'da yer almadığı görülmüştü. Yeni Asya yazarı Şükrü Bulut, bugünkü köşe yazısında Diyanet'in basımına izin verdiği Şualar'da Kemalizmin mahiyetini deşifre eden 14. Şua'nın da yasaktan nasibini aldığını dile getirdi. Böylece devlet tekelinin beraberinde sansürü getirdiği tekrar gün yüzüne çıktı.

Şükrü Bulut'un bugünkü yazısından bir kısım:

Nur Talebelerinin 1950’li yıllarda, bizzat Bedîüzzaman’ın gözetiminde lâtin alfabesi ile neşrettikleri Risale-i Nur Külliyatını, devletin Nurculara dikte etmeye çalıştığı külliyat ile mukayese edenler, dehşetli bir manzara ile karşılaşıyorlar. Hürriyete ve demokrasiye kuvvet veren ve Nurculuğun son laboratuvar çalışması sayılan (Bedîüzzaman’ın hayatında) Emirdağ Lâhikası ile beraber, Kemalizmin mahiyetini deşifre eden 14. Şuâ da yasaktan nasibini almış. Denizli’de, belki Eskişehir’de mahkemelerde başlayan nifak rejiminin mahiyetinin teşrih süreci; Afyon’da hukukî ve bilimsel yönleriyle artık herkesin görebileceği, anlayabileceği düzeye çıkmıştı. Afyon Mahkemesindeki muhteşem müdafaaların yanı sıra, savcının iddianamesindeki hezeyanların cevapları olacak fıkraların da sırra kadem basmış olduklarını henüz öğrendik. Daha önceki BANDROL ile alâkalı yazımızda, HATA SEVAP cetvelinin Şuâlar kitabından çıkarılmasının düşünülebilecek sebepleri üzerinde durmuştuk. O kısım ile birlikte, 14. Şuâ’dan çıkarılmış bahisleri müstakilce incelediğimizde, AKP’nin de ne kadar demokrat ve hürriyetperver olduğu gün gibi ortaya çıkıyor!...

Şükrü Bulut'un yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 9341
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • taha tahsin

    28.4.2015 14:07:49

    DİNİ DEVLET ELİYLE ÖĞRENMEYE YELTENİR,BUNA RAZI OLURSANIZ OLACAĞI BU.

  • M Numan

    28.4.2015 07:33:06

    14. şua şuanda münteşir olan kısmı üstadımız hayatta iken basılanla aynı değil. daha sonradan ihtiyaca binaen eklemeler yapılmış. isteriz ki alıştığımız tarzda olsun. anlaşılmayan nokta şu ki: üstad hayatta iken kitaplar nasılsa o şekilde basılsın diyor diyanet. sonradan yapılan tasarrufları kabullenmemekte. mesele bundan ibaret ve niza' bundan çıkmakta.

  • Abdurrahman KOÇAK

    27.4.2015 15:14:39

    İyi ki Yeni Asya var.Allah ebediyyen razı olsun Yeni Asyayı çıkaranlardan okuyanlardan ...Elhamdulillahi Haza Min Fazli. Yeni Asya okuyucusu olduğum için....

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı